Τρία κόλπα για να στεγνώσεις το μαρούλι γρήγορα

  • Παρασκευή, 6 Απρίλιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το πλύσιμο των λαχανικών είναι μια απαραίτητη, αλλά αφόρητα βαρετή, διαδικασία για να ετοιμάσεις τη σαλάτα σου. Ειδικά για το μαρούλι που είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μικρόβια.

Όταν το πλένεις (πάντα σε λεκάνη με άφθονο νερό και ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια, ζωύφια και χώμα) δεν μπορείς να κόψεις αμέσως σαλάτα, γιατί θα γεμίσει το πιάτο με νερό.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να στεγνώσεις πιο γρήγορα το μαρούλι; Υπάρχουν 3 τρόποι, για να διαλέξεις αυτόν που θεωρείς πιο βολικό.

α) Μόλις ξεπλύνεις τα μαρούλια, άπλωσέ τα σε μια απορροφητική πετσέτα πάνω στον πάγκο, τύλιξέ τα (όχι σφιχτά) σε ρολό και πίεσε ελαφρά με τα χέρια σου. Άφησέ τα για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει η πετσέτα το περιττό νερό και είσαι έτοιμη.

β) Βάλε τα μαρούλια όρθια στο σουρωτήρι, μόλις στραγγίξει το περισσότερο νερό, σκέπασέ τα με μια απορροφητική πετσέτα και κούνησε καλά το σουρωτήρι ώστε να τινάξεις το νερό που έχει μείνει.

γ) Άπλωσε στον πάγκο μια μεγάλη απορροφητική πετσέτα και τοποθέτησε στο κέντρο τα μαρούλια. Πιάσε τις 4 γωνίες σφιχτά και στρίψε την πετσέτα. Κούνησε πάνω- κάτω την πετσέτα για λίγα λεπτά μέχρι να στραγγίξουν καλά τα φύλλα μαρουλιού.

usay.gr

Αφηστε καποιο σχολιο