Tips για να πετύχει σίγουρα το τσουρέκι σου

  • Πέμπτη, 5 Απρίλιος 2018 19:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Φέτος έχεις πάρει την απόφαση να φτιάξεις μόνη σου τσουρέκια κι αυτό είναι δέσμευση. Να δοκιμάσεις βρε παιδί μου. Η φήμη που κυκλοφορεί στα μαγειρικά πηγαδάκια θέλει τη να εκτέλεση να έχει βαθμό δυσκολίας 18 στα 10 και δε θα το αρνηθούμε. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και αλληλοεξαρτώμενες. Αν δεν πετύχει κάθε στάδιο το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που πρέπει.

Ψάχνεις ακόμα συνταγή; Έχουμε την καλύτερη από τον σεφ Βασίλη Τζίμα. Παραδοσιακή και μυρωδάτη. Πάρε όλα τα υλικά και σημείωσε τι πρέπει να προσέξεις.

-Να τηρηθούν αυστηρά οι αναλογίες στο μαχλέπι και τη μαστίχα γιατί αλλιώς το τσουρέκι θα πικρίζει.

-Όσο πιο πολύ χτυπάς τη ζύμη, τόσο πιο εύπλαστη θα γίνεται. Στην αρχή θα κολλάει στα τοιχώματα. Μην ανησυχήσεις, είναι φυσιολογικό.

-Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει και σηκώνεται ολόκληρη.

-Μόλις τα πλάσεις πρέπει να τα σκεπάσεις με μία πετσέτα και να τα αφήσεις σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν.

-Μην ξεχάσεις να αφήσεις χώρο ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.

-Ο κρόκος με τον οποίο θα αλείψεις το τσουρέκι καλό θα είναι να έχει διαλυθεί με δύο κουταλιές νερό ή γάλα ώστε να μην αρπάξει από πάνω ενώ ακόμα δεν είναι έτοιμο.

-Το πιο σημαντικό όλων είναι να μην ανοιγοκλείνεις το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

 

Πηγή: ladylike