Φοβάστε το αεροπλάνο; Τέσσερις τρόποι για να χαλαρώσετε

  • Πέμπτη, 5 Απρίλιος 2018 08:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια


3
 

Για γαλήνη και ηρεμία ακόμα και στις αναταράξεις

Αν σας προκαλεί τρόμο το αεροπλάνο, είτε η προσγείωση, είτε η απογείωση ή η όλο το ταξίδι, τότε είστε στο σωστό κείμενο.

Το έντονο στρες βάζει σε μια εξίσου έντονη λειτουργία το σώμα, που είναι δύσκολο να επέλθει η ηρεμία ώστε να οραματιστείτε τον τελικό προορισμό και τα όσα σας περιμένουν εκεί. Όπως εξηγεί το travelandleisure.com, απλά χρειάζονται μόλις 60 δευτερόλεπτα για να ηρεμήσει ο νευρικός -όχι εραστής-ταξιδιώτης. Σύμφωνα με το mindbodygreen, αρκεί η χρήση ενός μηχανισμού που χρησιμοποιείτε ολόκληρη τη ζωή σας για να επιτευχθεί αυτό: η αναπνοή!

Σε μια μελέτη του 2017, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ βρήκε ένα «κύκλωμα ανατροφοδότησης» που συνδέει τους νευρώνες του εγκεφάλου με την αναπνοή και τις καταστάσεις διέγερσης. Επιβραδύνετε την αναπνοή σας και ξεγελάτε το μυαλό σας για να σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεται να ανταποκριθείτε στον στρεσογόνο παράγοντα.

Για να διαχειριστείτε το άγχος στην επόμενη πτήση, υπάρχουν τέσσερις ασκήσεις αναπνοής που αποδείχθηκαν ότι βοηθούν οποιοδήποτε νευρικό άτομο να χαλαρώσει. Απλά βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε μέσω του διαφράγματος για καλύτερα αποτελέσματα.

1. Παρατείνετε την αναπνοή σας
Καθίστε ίσια στο κάθισμά και εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη. Εκπνεύστε αργά από τη μύτη (αντί του στόματος) για διάστημα δύο έως τριών δευτερολέπτων μεγαλύτερο από το χρόνο που χρειάστηκε για να αναπνεύσετε. Κάνετε αυτό για 60 δευτερόλεπτα και αισθανθείτε αμέσως πιο ήρεμοι.

2.Τεντωθείτε για να χαλαρώσετε 

Τεντώστε κάθε μυϊκή ομάδα του σώματός σας, αρχίζοντας με τους μύες στο πρόσωπο και συνεχίστε  μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας, σύμφωνα με το Bulletproof. Καθώς φουσκώνετε κάθε μυ, εισπνεύστε από τη μύτη για τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε από το στόμα για πέντε έως έξι δευτερόλεπτα καθώς απελευθερώνετε την ένταση.

3. Εναλλακτική αναπνοή από τα δυο ρουθούνια
Κλείστε το ένα ρουθούνι με τον αντίχειρά σας και εισπνεύστε μέχρι να γεμίσετε με αέρα τους πνεύμονες. Κρατήστε την αναπνοή καθώς μετακινείτε τον αντίχειρά σας για να κλείσετε το άλλο ρουθούνι. Εκπνεύστε αργά και επαναλάβετε, αλλάζοντας τον κύκλο, ώστε να εισπνέετε (και να εκπνέετε) από κάθε ρουθούνι.

4.Η τεχνική των 4-7-8

Ξεκινήστε αναπνέοντας από τη μύτη για τέσσερα δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας επτά δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια εκπνεύστε από το στόμα σας για οκτώ δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτήν την τεχνική μέχρι να βεβαιωθείτε πως είστε ήρεμοι.

news.gr