Τι συμβουλεύει ο ειδικός για να ζωντανέψει το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση

Πώς να μείνει η φλόγα αναμμένη σε μια μακροχρόνια σχέση: Ο ειδικός απαντά


«Έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο –είμαι Σύμβουλος Σεξουαλικής Υγείας. Πληρώνομαι για να βοηθώ τον κόσμο να κάνει καλύτερο σεξ. Μ’ αρέσει να σκέφτομαι αυτό που κάνω ως μια δημιουργική επίλυση σεξουαλικών προβλημάτων. Οι πελάτες μου έχουν προβλήματα όπως δυσκολία στην κλιμάκωση ή αταίριαστη σεξουαλική συμπεριφορά με το ταίρι τους. Θέλουν να μάθουν πώς να επικοινωνούν στο σεξ, πώς να νιώθουν πιο απελευθερωμένοι σεξουαλικά και πώς να διασώσουν την τραυματισμένη τους ερωτική ζωή.

Παρά το ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι κάπως… λογιστικό -“Ορίστε ένα διάγραμμα της κλειτορίδας σας” ή “Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό σας, για να γίνουν μερικές ορμονικές εξετάσεις”- η ουσία της δουλειάς μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την ερωτική τους ζωή. Μπορεί να κάνεις το καλύτερο στοματικό στον κόσμο, αλλά αυτό το ταλέντο κάπως αχρηστεύεται αν βάζεις διαρκώς ως πρώτη σου προτεραιότητα στη ζωή τη δουλειά σου.

Αλλάζοντας τη “σεξουαλική μας νοοτροπία” μπορούμε όχι μόνο να βελτιώσουμε την παρούσα ερωτική μας ζωή, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει φλογερή για δεκαετίες ακόμη. Παρά το ότι είμαστε όλοι ξεχωριστοί, ακολουθούν οι τέσσερις συμβουλές που δίνω στους πελάτες μου πιο συχνά.

Πάρ’ το και λίγο στην πλάκα

Ο κόσμος παίρνει το σεξ πάρα πολύ στα σοβαρά. Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι που υποτίθεται ότι πρέπει να υιοθετήσουμε κατά τη διάρκεια του σεξ –του αθώου κοριτσιού της διπλανής πόρτας, του άγριου θηλυκού κ.λπ.. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε κάλπικοι, είναι αδιέξοδο και δεν έχει πλάκα. Μια απ’ τις ερωτήσεις που κάνω στους πελάτες μου είναι “Ποια είναι η τελευταία φορά που διασκέδασες πραγματικά στο σεξ;”. Ως απάντηση, συνήθως, εισπράττω βλέμματα που μεταφράζονται ως “Δεν είχα καταλάβει ότι αυτό είναι επιλογή”.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είστε αυθόρμητοι στο κρεβάτι και αγκαλιάστε την αστεία πλευρά του σεξ. Μη φοβάστε να πείτε ένα αστείο ή να γελάσετε παρέα με κάτι που κάνετε.

Μάθε να προσεγγίζεις και να απορρίπτεις πιο σωστά 

Οι αδέξιες προσεγγίσεις κι απορρίψεις είναι τοξικές για μία σχέση. Αναπαράγουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, άγχος και περιφρόνηση. Το κλασικότερο μοτίβο που συναντώ είναι του συντρόφου με τη μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ που κουράζεται να απορρίπτεται και σταματά να προσπαθεί. Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να έχει την επιθυμία, οπότε προσεγγίζει ερωτικά το ταίρι του με πιο πλάγια μέσα. Ο σύντροφος με τη λιγότερη διάθεση διαισθάνεται όλους αυτούς τους έμμεσους τρόπους και αρχίζει να απομακρύνεται ακόμα εντονότερα. Έτσι, μικρές τρυφερές κινήσεις όπως ένα χάδι ή μια αγκαλιά, γίνονται αιτίες έντασης και άγχους.

Ιδού μερικές βασικές συμβουλές που δίνω στους πελάτες μου:

Προσέγγιση:
 

Δηλώστε τι θέλετε ξεκάθαρα, αλλά χωρίς να γίνεστε επιτακτικοί.

Δείξτε ενδιαφέρον και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας.

Ρωτήστε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να νιώσει το άλλο σας μισό ανοιχτό σε επικοινωνία. Μήπως θέλει να κάνει ένα καυτό μπάνιο; Μήπως θέλει ένα ποτήρι κρασί; Μήπως θέλει να μιλήσει για τη δουλειά;

Αν σας απορρίψουν, νιώστε ελεύθερα την απογοήτευσή σας. Το να μην παίρνεις αυτό που θέλεις είναι άσχημο! Μην είστε σνομπ ή αγενείς, αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει εκνευρισμό.

 

πηγή: mama365.gr, Φοίβη Γλύστρα

Αφηστε καποιο σχολιο