Σε τι είδους πλαστική επέμβαση υποβάλλονται τα ζευγάρια;

πάρχει μια νέα τάση στην πλαστική χειρουργική διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Κάθε τόσο προκύπτουν νέες τάσεις, τις οποίες φυσικά παρακολουθούμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Καθώς αλλάζουν τα κοινωνικά πρότυπα και τα πρότυπα ομορφιάς, άνδρες και γυναίκες θέλουν να αλλάξουν κάτι διαφορετικό στην εμφάνιση τους για να την βελτιώσουν.

Έχουμε ακούσει τα πάντα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Η πλαστική επέμβαση για την οποία θα μιλήσουμε δεν έχει ως στόχο την βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης.

Η τάση λέγεται «Beauty Matching» και γι'αυτήν έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση και καθόλου άδικα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ζευγάρια που επιθυμούν να μοιάσουν ο ένας στον άλλο και αυτό είναι κάπως τρομακτικό. 

H τάση φαίνεται ότι έκανε την εμφάνιση της το 2015 και έγινε δημοφιλής πρώτα στον αραβικό κόσμο.

Τα ζευγάρια επισκέπτονται το κρεβάτι του πλαστικού χειρουργού προκειμένου «η εμφάνιση του ενός να συμπληρώνει την εμφάνιση του άλλου».

Σύμφωνα με τον Dr. Matteo Vigo, Επικεφαλής Ιατρικής Υπηρεσίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Χειρουργικής Νοσοκομείου (AACSH) στο Ντουμπάι, οι χειρουργικές επεμβάσεις «Beauty Matching» προς το παρόν δεν είναι τόσο συνηθισμένες και συχνές όπως οι περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος (συνήθως πρώτη η γυναίκα) υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία και στην συνέχεια εμπνέουν τον σύντροφο τους ο οποίος ακολουθεί.

«Είναι πιο συνηθισμένο να βλέπεις πρώτα τη γυναίκα να έρχεται για θεραπεία. Μόλις ο σύζυγος δει τα αποτελέσματα έρχεται για χειρουργική επέμβαση και ο ίδιος », λέει ο Dr Vigo.

Και φυσικά, αυτές οι επεμβάσεις γίνονται πριν από ένα μεγάλο γεγονός. Συχνά τα ζευγάρια κάνουν botox πριν την ημέρα του γάμου τους.

Ο Dr. Alan Matarasso, πλαστικός χειρουργός εξηγεί: «Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως έχουν κοντινή ηλικία και άρα παρόμοιες ανάγκες και ατέλειες».

Αυτά όλα μπορούν να γίνουν κατανοητά και αποδεκτά, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της τάσης «Beauty Matching».

Υπάρχουν ζευγάρια που επιλέγουν να μοιάζουν κυριολεκτικά ο ένας με τον άλλο.

«Κάποτε είχα ένα ζευγάρι που πραγματικά δεν είχε καλές σχέσεις και ήταν σαν να προσπαθούσαν να κάνουν μια πιεστική αλλοίωση για να σώσουν τη σχέση τους», δήλωσε ο Dr. Julius Few

Tο νέο αυτό trend μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις όχι μόνο στην εμφάνιση που αγγίζει το όριο της παραμόρφωσης και αλλοίωσης των χαρακτηριστικών αλλά και στην ψυχολογία του ατόμου.

Αυτή τη στιγμή, η τάση είναι σε άνοδο στη Βόρεια Αμερική, οι γιατροί, όμως, συμφωνούν ότι οι ασθενείς που σκέπτονται αυτή τη διαδικασία θα πρέπει, επίσης, να εξετάσουν σοβαρά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ψυχικής υγείας.

Αυτό που πιστεύουμε πάντα, είναι ότι η πλαστική χειρουργική ή οποιοσδήποτε τύπος βελτίωσης ή αλλοίωσης του προσώπου ή του σώματος πρέπει να αποτελεί προσωπική επιλογή και όχι αποτέλεσμα πίεσης από εξωτερική πηγή ή άλλο άτομο. Επιπλέον καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο.

 

Πηγή: bovary