Είστε νονός ή νονά; Αυτές είναι οι υποχρεώσεις σας το Πάσχα

  • Τετάρτη, 4 Απρίλιος 2018 08:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Πάσχα γιορτή για βαφτιστήρια και φυσικά για νονούς! Αν κι εσείς λοιπόν έχετε βαφτίσει παιδάκι πρέπει να φροντίσετε τις υποχρεώσεις σας. Είναι μία διαδικασία που την κάνουμε με πολλή αγάπη και αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι δεν παίζουν ρόλο τα ποσά που θα ξοδέψουμε για τα δώρα, αλλά η κίνηση. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά χρειάζονται αρχικά αγάπη. Κι αν αυτή είναι αληθινή την εκλαμβάνουν αμέσως. Λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τις υποχρεώσεις σας γι’ αυτό το Πάσχα!

Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να αγοράσετε:

Λαμπάδα. Η λαμπάδα είναι το σύμβολο της Ανάστασης, της νίκης της ζωής απέναντι στο θάνατο. Αν είστε τυχεροί και το βαφτιστήρι σας δεν έχει επηρεαστεί από τις διαφημίσεις με τις παιχνιδολαμπάδες, μπορείτε να του αγοράσετε όποια λαμπάδα θέλετε ή ακόμα και να του φτιάξετε εσείς μία με τα χεράκια σας. Διαφορετικά θα πρέπει να στριμωχτείτε μαζί με τους άλλους νονούς στα καταστήματα παιχνιδιών.

Τσουρέκι. Μαζί με τη λαμπάδα ο νονός παραδοσιακά πηγαίνει στο παιδί και ένα τσουρέκι, το οποίο επίσης συμβολίζει την Ανάσταση, καθώς θεωρείται ότι το αλεύρι με το ζύμωμα ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί.

Σοκολατένιο αβγό. Αν και πρόκειται για δυτικό έθιμο, έχει καθιερωθεί και στη χώρα μας. Συνήθως τα αβγά έχουν μέσα και κάποιο παιχνιδάκι που αρέσει στα παιδιά.

Παπούτσια. Τα παπούτσια που φέρνει ο νονός το Πάσχα είναι ένα πατροπαράδοτο έθιμο στη χώρα μας, ωστόσο στις μέρες μας τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Συζητείστε με την κουμπάρα σας και ρωτήστε τη χωρίς ντροπές αν όντως χρειάζεται παπούτσια. Μπορεί το βαφτιστήρι σας να έχει περισσότερο ανάγκη ένα ανοιξιάτικο μπουφάν ή ρούχα, παρά ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια.