Πως μπορείς να αποφύγεις τον πόνο από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου;

Όλες οι γυναίκες έχουμε αδυναμία στα ψηλοτάκουνα. Στη δουλειά μας κάνουν και νιώθουμε πιο δυναμικές, ενώ στην έξοδο αισθανόμαστε και πιο σέξι. Τα παπούτσια, και πόσο μάλλον να ψηλοτάκουνα, είναι ο αγαπημένος μας φίλος. Από την άλλη όμως, είναι και ο χειρότερος εχθρός. Ας είμαστε ειλικρινείς… δεν είναι και τα πιο άνετα παπούτσια που μπορούμε να επιλέξουμε και όσο κι αν τα αγαπάμε, μας κουράζουν και κάνουν τα πόδια μας να πονάνε.

Σήμερα λοιπόν, θα σου πω τρία μυστικά για να μην υποφέρεις άλλο, ή τουλάχιστον θα καταφέρουν να μειώσουν τον πόνο από τα αγαπημένα σου high heels…

1.Τσέκαρε αν φοράς το σωστό νούμερο
Σε πολλές περιπτώσεις το σωστό νούμερο δεν είναι μόνο το 38, 39, κ.λ.π. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που κάποιες εταιρίες βγάζουν στην παραγωγή και μισά νούμερα (τύπου 38,5). Ψάξε το λίγο καλύτερα, απευθύνσου σε εταιρίες που έχουν μισά νούμερα, δοκίμασε και κατέληξε στο σωστό, γιατί ίσως τα πόδια σου πονάνε τόσο πολύ γιατί δεν έχεις βρει ακόμα το ιδανικό size.

2.Απόφυγε τα πολύ λεπτά τακούνια
Μπορεί η ιδέα των stilettos να είναι sexy και θηλυκή, αλλά σίγουρα δεν είναι και τόσο άνετη. Ευτυχώς η μόδα έχει αλλάξει και πλέον στην αγορά θα βρεις πολλά σχέδια platform sandals που θα δώσουν ύψος και style στο αποτέλεσμα. Το χοντρό τους τακούνι θα σε βοηθήσει να περπατάς πιο άνετα και σίγουρα δεν θα σε κουράσουν τόσο πολύ.

3.Φρόντισε τα πόδια σου
Όταν γυρίσεις στο σπίτι και βγάλεις τα παπούτσια σου, φρόντισε και ξεκούρασε τα πόδια σου. Τέντωσέ τα, κάνε τους ένα ελαφρύ μασάζ και βούτηξέ τα σε χλιαρό νερό με διάφορα έλαια.

 

Πηγή: tlife