Ο γενέθλιος μήνας σου δείχνει το λουλούδι που σε αντιπροσωπεύει

  • Δευτέρα, 2 Απρίλιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Πόσα συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσει ένα όμορφο λουλούδι; Ειδικά αν στο δώσει χέρι αγαπημένο! Τα λουλούδια δεν είναι απλώς πολύχρωμα, ευωδιαστά και εντυπωσιακά. Κάθε ένα έχει τη δική του σημασία, αποτελεί από την αρχαιότητα ξεχωριστό σύμβολο και αναπαριστά μια σειρά από στοιχεία του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσής σου.

Δώδεκα λουλούδια λοιπόν, ένα για κάθε μήνα του έτους. Ο γενέθλιος μήνας είναι αυτός που θα σου πει σε ποιο… λουλούδι ανήκεις.

 

Ιανουάριος – Γαρίφαλο
Το αγαπημένο λουλούδι αναπαριστά την περηφάνια, την ομορφιά και την ευγνωμοσύνη. Το γαρίφαλο άλλωστε έχει πολλές σειρές από μεταξένια, ευαίσθητα πέταλα που καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κέντρο. Ανάλογα με το χρώμα τους τα λευκά συμβολίζουν την αγνή αγάπη και την καλή τύχη, το ανοιχτό κόκκινο τον θαυμασμό και το κατακόκκινο τη βαθια αγάπη και τη στοργή.

Φεβρουάριος – Ίρις
Τα βασικά της πέταλα είναι τρία και συμβολίζουν την πίστη, την αξία και τη γνώση. Το εντυπωσιακό μοβ χρώμα και οι ίριδες στο εσωτερικό τους, λένε πως είναι η “σφραγίδα” της Ίριδος που στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ γης και ουρανού κάτι που προσφέρει και σε εσένα που γεννήθηκες Φλεβάρη αντίστοιχα χαρακτηριστικά πνευματικότητας.

Μάρτιος – Νάρκισσος
Το όνομά του τα λέει όλα. Είναι το όμορφο λουλούδι, τίμημα για την αλαζονεία του όμορφου Νάρκισσου απέναντι στους θεούς. Για εσένα που γεννήθηκε το Μάρτιο όμως, συμβολίζει το νέο ξεκίνημα, την αναγέννηση, τη χαρά και την ευτυχία.

Απρίλιος – Μαργαρίτα
Άλλο ένα λουλούδι με... μυθικές διαστάσεις, αφού ο θρύλος λέει πως επρόκειτο για νύμφη που μεταμορφώθηκε σε αγριολούλουδο για να γλυτώσει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι η επιτομή της παιδικότητας, της αφελούς και απονήρευτης χαράς. Δίνει στοιχεία αιώνιας νεότητας και όσοι ανήκουν σε αυτό το μήνα έχουν μια τάση να θέλουν να μείνουν για πάντα νέοι.

Μάιος – Κρίνος
Ο λευκός κρίνος αναπαριστάνει την αρετή, ενώ οι πολύχρωμοι κρίνοι είναι σύμβολο ταπεινότητας και γλυκιάς συμπεριφοράς. Στη γλώσσα των λουλουδιών το λουλούδι αυτό δείχνει αγνότητα καρδιάς, μεγαλείο και τιμή.

Ιούνιος – Τριαντάφυλλο
Είναι παραδοσιακά το σύμβολο της αγάπης και του πάθους. Γι' αυτό και το όνομα του ρόδου αναπαριστά την ομορφιά και την τελειότητα. Δεν είναι τυχαίο πως το τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι που έδωσε η Αφροδίτη στο γιο της θεό Έρωτα, αλλά και η Κλεοπάτρα ξελόγιασε τον Μάρκο Αντώνιο παρασύροντάς τον σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ροδοπέταλα

Ιούλιος – Δελφίνιο
Ιδιαίτερο λουλούδι, παίρνει το όνομά του από το μακρόστενο σχήμα που μοιάζει με εκείνο του δελφινιού. Συμβολίζει την ανοιχτή καρδιά και τη διακαή δέσμευση. Το λουλούδι αυτό συμβολίζει επιπλέον την ελαφρότητα, την ευγενική ψυχή και την αναζωογονητική αύρα του καλοκαιριού, χαρίζοντας σε όσες γεννήθηκαν αυτό το μήνα φυσική και ξεχωριστή ομορφιά.

Αύγουστος – Γλαδιόλα
Είναι το σύμβολο της δύναμης και της ηθικής ακεραιότητας. Το όνομά του συνδέεται με τους Ρωμαίους μονομάχους, πράγμα που υποδηλώνει πως στον έρωτα έχουν την ικανότητα οι εκπρόσωποι του λουλουδιού να διαπεράσουν και την πιο κλειστή καρδιά και να προκαλέσουν την τρέλα του φτερωτού θεού

Σεπτέμβριος – Άστερ
Η πλούσια υφή τους και τα χρώματα τα έχουν συνδέσει με μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα πίστευαν πως καίγοντας τα πέταλά τους μπορούσε κανείς να διώξει το κακό. Το λουλούδι αυτό σήμερα είναι το φυλαχτό της αγάπης και ένα διαρκές σύμβολο κομψότητας.

Οκτώβριος – Κατιφές
Είναι τα λουλούδια που με τα υπέροχα έντονα χρώματά τους και την ποικιλία συνδυασμών τους συμβολίζουν το τέλος της σοδειάς, την τρυφερότητα και τη χάρη

Νοέμβριος – Χρυσάνθεμο
Είναι το σύμβολο του ήλιου, με δεκάδες αναφορές στην ιστορία και ξεχωριστή θέση σε αρχαίους πολιτισμούς. Ο τόσο καλά “μελετημένος” τρόπος που ξετυλίγονται τα πέταλά τους, υποδηλώνει την τελειότητα και είναι σύμβολο διαλογισμού. Προσφέρει αισιοδοξία και χαρά και συμβολίζει την μακροζωία και την υγιεινή ζωή.

Δεκέμβριος – Το άστρο των Χριστουγέννων
Συμβολίζουν τη χαρά και την ευδαιμονία. Είναι το λουλούδι της καλής διάθεσης, της λαμπερής στιγμής και της ευτυχίας. Δεν είναι τυχαίο πως πλαισιώνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!

 

Πηγή: tlife