Τελικά μπορείς να βάλεις το beauty blender στο φούρνο μικροκυμάτων;

Τις τελευταίες μέρες τα βρετανικά lifestyle Mέσα κατακλύστηκαν από την ”ανακάλυψη” της Julianna Asouzu, μιας φοιτήτριας Νομικής που ζει στο Λονδίνο και λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με την ομορφιά.

Το κόλπο που εφηύρε για να καθαρίζει τα σφουγγαράκια του make up την ενθουσίασε τόσο που το μοιράστηκε ως video στον λογαριασμό της στο twitter καταλήγοντας να έχει 2.2 εκατομμύρια views σε μερικές μέρες.

Η ιδέα της Juliana ενθουσίασε τους beauty addicted ανά τον κόσμο που δοκίμασαν την πρόταση της κάνοντας share τη δική τους εμπειρία. Η έκταση που πήρε η ιδέα της Juliana οδήγησε πολλούς συντάκτες ομορφιάς και bloggers να αναρωτηθούν πόσο πραγματικά σωστή είναι η τακτική της. Η Daily Mail ζήτησε την άποψη της διάσημης make up artist και beauty coach Gina Badhen η οποία τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με την υγιεινή των εργαλείων που βάζουμε στο πρόσωπο μας.

‘Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του make up μετακινούνται από το τσαντάκι, στο προϊόν και από εκεί στο δέρμα μας, ακουμπούν άλλα προϊόντα, συχνά τα αφήνουμε πάνω στον νιπτήρα, στην πραγματικότητα μεταφέρουν πολλά βακτήρια στο εσωτερικό τους. Επιπλέον τα εργαλεία μας απορροφούν σκόνη, έλαια και νεκρά κύτταρα.”

Αν δοκιμάσεις και εσύ το κόλπο της Juliana είναι πολύ πιθανό ότι το σφουγγαράκι θα λάμψει από καθαριότητα. Εξωτερικά. Εσωτερικά όμως μάλλον δεν έχει καθαρίσει όπως πρέπει. Αν σκεφτείς ότι στην πραγματικότητα το βρώμικο νερό δεν ξεπλένεται ποτέ από το σφουγγαράκι μπορείς να καταλάβεις πόσα μικρόβια και βλαβεροί οργανισμοί έχουν εγκλωβιστεί μέσα. Η απόδειξη είναι πως πολλοί χρήστες που δοκίμασαν τον τρόπο καθαρισμού στη συνέχεια έκοψαν στη μέση το σφουγγαράκι και ανακάλυψαν ότι το εσωτερικό δεν είχε καθαριστεί.

Εξάλλου αν ήταν τόσο εύκολο να καθαρίζει κανείς τα σφουγγάρια του θα το είχαν ήδη ανακαλύψει οι κυρίες των οικοκυρικών τόσα χρόνια, με τα σφουγγαράκια των πιάτων, τα οποία όλοι θέλουμε να είναι όχι μόνο καθαρά, αλλά απολυμασμένο. Πόση διαφορά έχουν άλλωστε από τα σφουγγαράκια του make up;

 

Πηγή: savoirville