Ποιο ζώδιο είναι μεγαααάλος ψεύτης;

  • Δευτέρα, 2 Απρίλιος 2018 16:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Θα είναι ψέμα, αν σας πει κάποιος ότι δεν λέει ποτέ ψέματα! Το κίνητρο όμως του καθένα μπορεί να διαφέρει, όπως και η ευκολία με την οποία το κάνει. Για ορισμένους είναι τέχνη και χάρισμα, ενώ για άλλους το πιο δύσκολο πράγμα…Τι γνώμη έχουν τα άστρα; Ποια ζώδια μπορούμε να εμπιστευόμαστε και ποια θα μας ξεγελάσουν με την πρώτη ευκαιρία;

 

ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός είναι κατά βάση ειλικρινής. Τα λίγα ψέμματα που λέει τα ξεστομίζει μάλλον λόγω της παρορμητικότητας που τον χαρακτηρίζει. Γενικά αποφεύγει το ψέμα γιατί δε θέλει να χάσει το γόητρό του στους γύρω, με κάποιο ψέμα που θα αποκαλυφθεί.

ΤΑΥΡΟΣ: Όντας πρακτικός και ρεαλιστής και ο Ταύρος αποφεύγει το ψέμα καθώς δεν θέλει να χάνει χρόνο για να θυμάται κάθε φορά τι ψέμα είπε, ώστε να μην πέσει σε αντιφάσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Είναι κατά πολλούς οι μεγαλύτεροι ψεύτες του ζωδιακού. Είναι ιδιαίτερα κυκλοθυμικός κι ενώ αρχικά έχει όλη την καλή διάθεση να κρατήσει την υπόσχεση που σας έχει δώσει, στην πορεία ενδέχεται να αλλάξει γνώμη… Είναι τόσο απίθανα τα ψέματα που σκαρφίζεται όμως, που τελικά γίνονται πιστευτά!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος λέει…παραμύθια κυρίως για να ωραιοποιήσει όσα του συμβαίνουν. Δεν λέει ακριβώς ψέματα, αλλά μισές αλήθειες, ή «λευκά» ψέματα που δεν επηρεάζουν κανένα εκτός από τον ίδιο που θέλει να τα θυμάται όλα αλλιώς και όμορφα, καθώς ζει κυρίως στο παρελθόν.

ΛΕΩΝ: Η φυσική τάση του Λέοντα είναι να μη λέει ψέματα για λόγους τιμής, λέει όμως υπερβολές. Επειδή έχει ανάγκη από την επιδοκιμασία των άλλων, του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και αυτό μπορεί να τον κάνει να παραφουσκώνει πότε πότε την πραγματικότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Τα ψέματά του ο Παρθένος τα λέει συνήθως για να χειραγωγήσει τους άλλους και να συγκαλύψει κάτι που δεν θέλει να φανεί στον έξω κόσμο. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα επιδέξιος στην κατασκευή και στην εκλογίκευσή τους και φτάνει στο σημείο να τα πιστεύει και ο ίδιος.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια που θα προτιμούσαν να σωπάσουν παρά να πουν κάποιο ψέμα. Όμως έχει τόση ανάγκη από αρμονία, που μπορεί να πείσει τον εαυτό του πως η αλήθεια είναι αφόρητη και νιώθει την ανάγκη να την αλλάξει και να την ωραιοποιήσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μάλλον είναι ο πιο ειλικρινής γιατί τον Σκορπιό δεν τον νοιάζει ούτε  να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα, ούτε να κουκουλώσει δυσάρεστες αλήθειες ούτε διστάζει να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης έχει μια σαφή κλίση προς την υπερβολή. Συχνά ωραιοποιεί την πραγματικότητα, κάνει να φαίνονται πιο σπουδαία τα δικά του κατορθώματα και αποσιωπά λεπτομέρειες που δεν κολακεύουν την εικόνα του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Προκειμένου να μην πει ψέματα, ο Αιγόκερως προτιμά να μη μιλήσει καθόλου. Αφήνει να εννοηθούν τα πράγματα μέσα από τη σιωπή του. Όμως αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το εφαρμόζει πάντα και η αμείλικτη ζωή τον αναγκάζει μερικές φορές να φερθεί διαφορετικά. Θα καταστρώσει λοιπόν κι εκείνος το ψεματάκι του, αλλά μόνο αν ξέρει ότι αποκλείεται να τον κάνουν τσακωτό και αν πρόκειται για σημαντικό σκοπό. Και θα παρηγορηθεί με το ρητό που λέει πως «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ειλικρινείς και πεθαίνουν ψεύτες».

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος δεν λέει ψέματα για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του, ή για να καλύψει τα λάθη του. Δεν τον απασχολεί να ωραιοποιήσει γεγονότα, ούτε να εντυπωσιάσει τους άλλους. Δεν τον απασχολεί η γνώμη τους, έτσι είναι ευθύς, λέει ό,τι σκέφτεται, μιλά ανοιχτά για ό,τι έκανε… Αλλά δεν του αρέσει να αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια και τις προθέσεις του. Ούτε τα βαθύτερα συναισθήματά του. Εδώ μπορεί να λέει μισόλογα ή να αφήνει πράγματα αδιευκρίνιστα. Εντάξει όμως, αυτό δεν το λες και ψέμα.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς δεν είναι «αγγελάκι» και μπορεί να λέει… φούμαρα, με καλή πίστη ή χωρίς. Όμως τα μεγαλύτερα ψέματα είναι εκείνα που λέει ο ίδιος στον εαυτό του, όταν παριστάνει ότι ζει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του, όταν επιμένει πως έχει τη δυνατότητα να αναλάβει το ένα ή το άλλο πράγμα, όταν φαντάζεται πως προσφέρει κάπου τη βοήθειά του χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Διηγείται το παραμύθι, που πρώτος αυτός πιστεύει. Όμως το πιστεύουν και οι άλλοι, οι οποίοι μετά απογοητεύονται και τον θεωρούν ψεύτη.