Helen Mirren, η διάσημη ηθοποιός και οι αλήθειες που έχει πει κατά καιρούς

  • Κυριακή, 1 Απρίλιος 2018 18:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Αν υπάρχει ένα άτομο από το οποίο θα παίρναμε ευχαρίστως τις συμβουλές για τη ζωή, αυτή είναι η Helen Mirren. Μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς όλων των εποχών, έξυπνη, πνευματώδης και απίστευτα ταλαντούχα. Και ας μην ξεχνάμε το πλήθος των βραβείων, ανάμεσα τους ένα Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα Emmys.

Σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Tulane πέρυσι έδωσε τις καλύτερες συμβουλές για μια επιτυχημένη ζωή:

1. Για το γάμο

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κανόνες για την αγάπη, αλλά μην βιάζεστε να παντρευτείτε. Παντρεύτηκα πολύ αργότερα στη ζωή μου και μου πήγε εξαιρετικά. Δώστε στο σύντροφο σας την ελευθερία και την υποστήριξη για να πετύχει αυτά που θέλει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.»

2. Για το σεβασμό

«Κάθε άνθρωπος αξίζει το σεβασμό και τη γενναιοδωρία σου, είτε έχει επιρροή στη ζωή σου είτε όχι.»

3. Για το φεμινισμό

«Ό,τι φύλο κι αν είσαι, να είσαι φεμινιστής/στρια. Σε κάθε πολιτισμό που έχω επισκεφτεί, όταν δίνεται στις γυναίκες η ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, η ζωή γίνεται καλύτερη για όλους.»

4. Για την εξωτερική εμφάνιση

«Αγνοήστε όποιον κρίνει την εμφάνιση σας, είτε είναι κάποιος ανώνυμος που κρύβεται πίσω από μια οθόνη, είτε ένας χοντροκέφαλος υποψήφιος για πρόεδρος που μοιάζει με δεινόσαυρο.»

5. Για το φόβο

«Μην φοβάσαι το φόβο. Κοίτα το φόβο στα μάτια, προσπέρασε τον και όταν τον προσπεράσεις γύρνα πίσω και δώστου μια κλωτσιά»

Με αφορμή αυτό, συγκεντρώσαμε και άλλες συμβουλές ζωής που κατά καιρούς έχει δώσει

6. Για το αλκοόλ

«Ποτέ μην πίνετε αλκοόλ αν δεν γιορτάζετε κάτι, αν δεν είστε αναστατωμένοι για κάτι ή αν δεν είναι μια μέρα που τελειώνει με το γράμμα «y». Και μην πίνετε ποτέ όταν οδηγείτε.»

7. Για το blackjack

«Ξεχωρίστε τους άσους, τα οχτώ και τα εννιά. Οι πιθανότητες σας βελτιώνονται σημαντικά.»

8. Για τη φιλία

«Συνδεθείτε καθημερινά με φίλους και δεν εννοώ στο Facebook. Καλύτερα να έχεις τρεις αληθινούς φίλους παρά 300 φίλους στο διαδίκτυο. Φίλους με τους οποίους επικοινωνείς πραγματικά.»

9. Για την αγάπη

«Μην μπερδεύετε την αγάπη με το σεξ. Η αγάπη συνήθως κρατάει πάνω από 2 λεπτά.»

10. Για την αυτοπεποίθηση

«Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Αλλά πρέπει να είσαι άνετος με αυτό.»

11. Για τις σχέσεις

«Νομίζω ότι στην κοινωνία μας δεν εκτιμάμε αρκετά τη δύναμη της συντροφικότητας. Αυτή είναι που κάνει τις σχέσεις να διαρκούν, όχι το σεξ.»

12. Για το γυμνό

«Μερικές φορές η γύμνια είναι σέξι. Μερικές φορές όχι. Το να είσαι ντυμένη είναι πιο σέξι απ’το να είσαι γυμνή.»

13. Για τα παιδιά

«Όποτε με ρωτούσαν οι άνδρες γιατί δεν έχω ακόμα παιδιά σε αυτήν την ηλικία, απαντούσα ‘άντε γ@αμήσου»

14. Για τις πλαστικές επεμβάσεις

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ό,τι τους κάνει ευτυχισμένους. Ακόμα και οι γυναίκες με αυτά τα γελοία χείλη. Αν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και λένε ‘ουάου, φαίνεσαι υπέροχη’, είναι μια χαρά.»

15. Για την αυτογνωσία

«Θα ήταν λάθος να πιστέψεις ότι είσαι πάντα αλάνθαστος και σωστός και τέλειος. Οι αμφιβολίες είναι που σε κάνουν να βελτιώνεσαι.»

16. Για τις γυναίκες

«Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να είναι ευγενικές. Αν είχα παιδιά, το πρώτο πράγμα που θα μάθαινα στα κορίτσια μου θα ήταν οι λέξεις ‘άντε γ@αμήσου’»

17. Για τη ζωή

«Το κόλπο στη ζωή είναι να μάθεις πώς να τη διαχειρίζεσαι.»

 

πηγή:lifo.gr