Πώς να ξαναζεστάνετε σωστά τρία καθημερινά φαγητά- Μακαρόνια, κρέατα και ρύζι στο μικροσκόπιο

  • Κυριακή, 1 Απρίλιος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Πολλές φορές τυχαίνει να μας έχει περισσέψει φαγητό το οποίο θέλουμε να ξαναζεστάνουμε την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε ώστε να είναι νόστιμο και κατάλληλο προς κατανάλωση; Δείτε παρακάτω πώς να ξαναζεστάνετε τρία συνηθισμένα φαγητά.

Μακαρόνια

Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Είναι έτοιμα και μοιάζουν σχεδόν με φρεσκομαγειρεμένα.

Κοτόπουλο και άλλα στεγνά κρέατα

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνετέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Ρύζι

Βάλτε το ρύζι που σας έχει περισσέψει σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεραθεί.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο