Η Ελένη Μπετεινάκη διηγείται παραμύθια και τη ζωή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο ΜΦΙΚ

  • Κυριακή, 1 Απρίλιος 2018 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Την ιστορία της ζωής του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και μερικά από τα παραμύθια του, συντροφιά με τις κούκλες της,  θα αφηγηθεί η Ελένη Μπετεινάκη  τη Μεγάλη Δευτέρα 2  Απρίλη,  στις 11.00 το πρωί, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,.

Στις 2 Απριλίου 1805 γεννήθηκε ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου και προς τιμή του κάθε χρόνο την ημέρα αυτή γιορτάζει παγκοσμίως το παιδικό βιβλίο.

«Τι και αν έχουν περάσει 213 χρόνια από εκείνο το πρωινό που είδε το φως της ζωής του. Μιας ζωής σαν παραμύθι γεμάτη ταξίδια, περιπέτειες και παράξενα συμβάντα! Προσέξτε όμως!

Οι αγριόκυκνοι θα ζωντανέψουν και ένα μαγικό μπαούλο θα αρχίσει να πετάει! Κάπου σε μια γωνιά θα είναι κρυμμένος κι ο Πινόκιο, γιατί σαν άλλος μεγάλος παραμυθάς που ’χε κι αυτός γιορτή την προηγούμενη μέρα κάτι θα σκαρώσει για τα παιδιά…»  Ελάτε να φτιάξουμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα μας βιβλία που γιορτάζουν κάθε χρόνο τούτη τη μέρα!

Πασχαλιάτικες δράσεις

Θα ακολουθήσουν την ίδια μέρα από τις 12 έως τις 2 μετά  το μεσημέρι πασχαλινές κατασκευές στο εργαστήριο του ΜΦΙΚ με ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία.

‘’Στην κουζίνα του Μουσείου ζυμώνουμε μυρωδάτες παραδοσιακές λαμπροκουλούρες και τους δίνουμε το σχήμα φωλίτσας, πέρδικας, χελώνας αλλά και φιδιού!” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται στη γενική είσοδο. Για τους Φίλους  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κόστος συμμετοχής  2€/παιδί (χωρίς χρέωση ενηλίκων).

Αφηστε καποιο σχολιο