Αφράτο κέικ «σάντουιτς» με κρέμα και φράουλες

Αφράτο και αρωματισμένο με νότες λεμονιού αυτό το κέικ με φράουλες φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι σας.

Μερίδες:για μια μέτρια φόρμα με τρύπα στη μέση Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά

Για το κέικ
250γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρo μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
5 αβγά
ξύσμα και χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
250 γρ. φαρίνα
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Για την κρέμα της γέμισης και το γαρνίρισμα
1 συσκευασία Garni
200ml γάλα
200γρ. φράουλες καθαρισμένες σε φέτες
λίγη ζάχαρη άχνη

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το χυμό λεμονιού.

Κάνετε τα αμύγδαλα σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με Φαρίνα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Τα προσθέτετε σταδιακά στο αρχικό μίγμα συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μίγμα.

Με ένα πινέλο βουτυρώνετε δύο ταψάκια διαμ. 20εκ. και μοιράζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσουν λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσουν.

Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε το Garni ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά και ανακατεύετε μέσα τις φέτες της φράουλας.

Φτιάχνετε ένα σάντουιτς με τα δύο κέικ βάζοντας ενδιάμεσα την κρέμα με τις φράουλες. Πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο