Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την Κυκλική Οικονομία

  • Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 15:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με περισσότερες από 60 ομιλίες, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το 2ήμερο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Με την ολοκλήρωση και της 2ης ημέρας, ξεκίνησε η καταγραφή όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν, έτσι ώστε την Μ. Δευτέρα να ανακοινωθούν και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου. Αξίζει να τονιστεί ότι παρά το πλήθος των ομιλητών, οι συντονιστές δημοσιογράφοι Ειρήνη Τσάκα και Μάνος Δασκαλάκης κατάφεραν να συντονίσουν άψογα τις θεματικές ενότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνέδρους να απευθύνουν πολλές ερωτήσεις και να γίνεται γόνιμος διάλογος.

 

Ο Κρεμλής έγινε... Κρεμλάκης!

Μια από τις όμορφες στιγμές του 2ημέρου, ήταν όταν ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης δώρισε στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Προϊστάμενο της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Γιώργο Κρεμλή, ένα Κρητικό μαχαίρι και ένα λευκό σαρίκι. Δώρα που όπως είπε χαριτολογώντας ο Χ. Μαμουλάκης, μπορούν κάλλιστα να τον πολιτογραφήσουν και ως Κρητικό. Από την πλευρά του ο Γ. Κρεμλής, αποδέχτηκε την «πολιτογράφηση» ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., τονίζοντας παράλληλα την άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες Thalis Environmental Services και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΕΙΑΚΗ, χορηγοί οι εταιρείες VKC, SYCHEM και J&P άβαξ και υποστηρικτές οι εταιρείες Citipost, KAFSIS και Helesi Περιβαλλοντική.