Πριγκιπικές αφίξεις στην Κρήτη- Ποιες περιοχές θα επισκεφτούν Κάρολος και Καμίλα

  • Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 15:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κους-Κους

Και άρωμα Κρήτης θα έχουν οι Πριγκιπικές αφίξεις στην Ελλάδα, από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο με τη σύζυγο του, Δούκισσα Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη υποδοχή με κόκκινο χαλί.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων την Ακρόπολη ενώ ο επόμενος σταθμός είναι το νησί μας και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, όπου θα επισκεφθούν το Ανάκτορο της Κνωσού και τη Βίλα Αριάδνη, όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει τελετή από την Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχαιότητες της Κνωσού θα κλείσουν για δύο ώρες για το κοινό για τις ανάγκες ξενάγησης από αρχαιολόγο του πριγκιπικού ζεύγους και με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Ενόψει της επίσκεψης του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, εννέα άνδρες της Βρετανικής Αστυνομίας βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο Ανάκτορο της Κνωσού και στη Βίλα Αριάδνη, ελέγχοντας τους χώρους.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μαζί με τον Κάρολο και την Καμίλα θα είναι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν ένα διάλλειμα από την προετοιμασία του γάμου τους στο Κάστρο Γουίνσδορ.  Όπως μάλιστα έχει διαρρεύσει το ζευγάρι θα κάνει διακοπές στα νησιά του Ιονίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 1950.

Πάντως, ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στο Ηράκλειο και στις αρχαιότητες της Κνωσού, το 2002. Μάλιστα, είχε επισκεφθεί το ναό της Αγίας Παρασκευής η οποία βρίσκεται δίπλα από το Ανάκτορο και με το καβαλέτο ζωγραφικής  είχε κάνει γραμμές στις κολώνες, πριν επιβιβαστεί στην Rolls Royce.

Και η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας θα βρεθεί στο Ηράκλειο και στις αρχαιότητες της Κνωσού, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η βασίλισσα δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής να κλείσουν για το κοινό οι αρχαιότητες της Κνωσού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επισκεφθεί το Μουσείο της Ελεύθερνας.

Πηγή :neakriti.gr

Αφηστε καποιο σχολιο