Φακές με κοτόπουλο

  • Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 12:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

500 γρ. φακές Φαρσάλων
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια περίπου 4 - 5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη, σε κυβάκια περίπου 3 εκ.
1 καρότο, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια περίπου 3 εκ.
3 κλωνάρια σέλερι, μαζί με τα φύλλα, ψιλοκομμένα
250 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
2 φύλλα δάφνης
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, ή λίγο τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, την πατάτα, το καρότο και το τσίλι (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές (χωρίς να λιώσουν) και να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστούν περισσότερο μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.

gastronomos.gr