H πίτα του βοσκού με κιμά και βελούδινο πουρέ

  • Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 09:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Η περίφημη shepherd’s pie κατά τους Αγγλοσάξονες έχει πλούσια γέμιση κιμά και μια αφράτη επικάλυψη από νόστιμο, βελούδινο πουρέ.

Υλικά

Για τον κιμά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
40 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κονσέρβα (420 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επικάλυψη

1 κουτί Πουρές πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
300ml γάλα και 600ml νερό
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Επικάλυψη: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τον κιμά σε ένα μέτριο, βαθύ, πυρίμαχο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνειά του και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι ο πουρές να αποκτήσε

gastronomos.gr