Ξεκίνησαν από τη Γαύδο να συναντήσουν τους Θεούς στη Νορβηγία - 12.500 χιλιόμετρα με ξύλινα ποδήλατα

  • Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 18:58
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ξεκίνησε χθες το μεγάλο ταξίδι των 12.500 χλμ. και μετά από 114 ημέρες θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου 2018. Οι τολμηροί ποδηλάτες, έφυγαν από τη Γαύδο -το νησί με αμμουδιές και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά όπου η νύμφη Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα με υποσχέσεις αιώνιας νεότητας, με προορισμό το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας, προκειμένου να συναντήσουν τους Θεούς που δημιουργούν το βόρειο φως του Aurora Borealis.

Σε μία απόλυτα οικολογική δραστηριότητα, απαλλαγμένη από οργανωτική τελειότητα και οποιαδήποτε έννοια διαρκούς και συνεπούς υποστήριξης, μία ομάδα φίλων, με διεθνή ταυτότητα, αλλά με ελληνικό μέσο και «βοήθεια» από τον ελληνικό ήλιο και το απαράμιλλο μπλε του ουρανού, έφυγαν με ξύλινα ποδήλατα που παράγονται από τα εργαστήρια κατασκευής ποδηλάτων Coco-mat στην Ελλάδα. Η ομάδα που συμμετέχει σε αυτή την περιπέτεια, έχει ως motto, το ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική φράση: Less Is More!

Η προσέγγιση των συντελεστών έχει ιδιαίτερη σημασία: «Μοιραζόμαστε ένα πάθος για την ‘πράσινη ζωή’ και την ποδηλασία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Η ποδηλασία έχει τη δύναμη να δημιουργήσει έναν υγιέστερο και πιο ευτυχισμένο κόσμο. Η εφίδρωση μέσα από την κίνηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή και να μετατρέψει τον κόσμο μας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η φιλοσοφία μας είναι ‘το λιγότερο είναι περισσότερο’. Ταξιδεύουμε μόνο με το ποδήλατό μας και ένα σακίδιο, αφού γνωρίζουμε ότι η απλότητα του ποδηλάτου είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές του. Θέλουμε να εμπνεύσουμε άλλους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο πράσινο, απλό, κατάλληλο, μινιμαλιστικό και ευχάριστο τρόπο ζωής. Ξεκινήστε από τους δύο τροχούς του ποδηλάτου σας. Μόλις αρχίσετε, είναι δύσκολο να σταματήσετε.»

Το όνειρό ξεκίνησε στην Ελλάδα ως μονοήμερη ποδηλασία 300 ποδηλατών στο κέντρο της Αθήνας το 2016 και συνεχίστηκε με μακρύτερες ποδηλατικές βόλτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα στην Πάτρα, από την Αθήνα στα Τίρανα και από μια ελληνική περιήγηση με νησιά όπου ξεπέρασαν τα 9000 χλμ. σε 100 ημέρες. Και κάπως έτσι, το όραμα επεκτάθηκε και αποφασίστηκε οι εμπνευστές να ταξιδέψουν με τα ελληνικά ξύλινα ποδήλατα από το νοτιότερο έως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης.

news247.gr