Ξεχάστε τη yoga - Οι συναυλίες μας κάνουν να ζούμε περισσότερο

  • Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 20:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούσαν τρόπους που θα τους κάνουν να ζήσουν περισσότερο. 

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για να βρεθεί το «ελιξίριο της ζωής», κάποια μυστικά, δηλαδή, που θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε τη διάρκεια της ζωής μας.

Έχουμε ακούσει και έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: γιόγκα, θάλασσα, βόλτες, διατροφή, διαλογισμό και πολλά άλλα. Ωστόσο, έρχεται μια νέα έρευνα να ανατρέψει όσα ξέραμε και να μας προτείνει κάτι πιο... fun!

Συγκεκριμένα, έρευνα του O2 μαζί με τον λέκτορα του Goldsmith University, Patrick Fagan, αναφέρει ότι ο τρόπος για να ζήσεις περισσότερο είναι οι συναυλίες. 

Η έρευνα έδειξε ότι το να παρακολουθήσεις 20 λεπτά live συναυλίας ή show μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 21% στο αίσθημα της ευεξίας. Μάλιστα, η έρευνα λέει ότι το να παρακολουθείς μουσικές συναυλίες συνδέει απευθείας τα υψηλά επίπεδα ευεξίας με την αύξηση της διάρκειας της ζωής κατά 9 χρόνια!

Αυτό δείχνει τη σύνδεση ανάμεσα στις live συναυλίες και πόσο πολύ θα ζήσει κάποιος.

Η βαθιά επίδραση που έχουν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στο αίσθημα της υγείας, της ευτυχίας και της ευεξίας, όταν γίνονται τακτικά, είναι το κλειδί. 

Τα υποκείμενα συμμετείχαν σε ψυχομετρικά τεστ και παλμικά τεστ καρδιάς, όσο έκαναν δραστηριότητες θετικές για την υγεία τους όπως να παραβρεθούν σε μουσικά φεστιβάλ, να κάνουν γιόγκα και να βγάλουν το σκύλο βόλτα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που διάλεξαν τις συναυλίες είχαν αύξηση κατά 25% στο αίσθημα της αυτοαξίας και της εγγύτητας στους άλλους και 75% αύξηση της ψυχικής διέγερσης.

Γενικά βρέθηκε ότι η μουσική αυξάνει την ευτυχία. Παρόμοιες έρευνες στο παρελθόν είχαν δείξει ότι οι χαρούμενες μελωδίες έχουν θετική επίδραση στην υγεία μας.

Με όλα αυτά τα ευρήματα σε συνδυασμό, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι μια συναυλία το δεκαπενθήμερο μπορεί να σου προσθέσει μια δεκαετία ζωής.

Τσέκαρε τις συναυλίες που έρχονται και κλείσε εισιτήριο για μακροζωία!

 

Πηγή: bovary