Συνέδριο για την κυκλική οικονομία στο Ηράκλειο

  • Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 20:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η εποχή όπου τα υφασμάτινα ρετάλια θα γινόταν… μαγιό, ο χρησιμοποιημένος καφές από τις μηχανές των cafe θα γινόταν κομπόστ ειδικό για… μανιτάρια, τα παλιά τζιν, υφασμάτινα παντελόνια και τα παλιά ελαστικά, σόλες παπουτσιών, έφτασε!

 Η φιλοσοφία της Κυκλικής Οικονομίας στη διαχείριση των απορριμμάτων αναπτύσσεται ραγδαία και η Κρήτη δηλώνει δυναμικά παρών στη νέα εποχή, με ένα 2ήμερο εθνικό Συνέδριο στο Ηράκλειο από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Ένα Συνέδριο με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία» το οποίο πραγματοποιείται την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, με εισηγητές τους κορυφαίους του κλάδου: Στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εισηγητές από εκπαιδευτικά ιδρύματα με αναγνωρισμένη δράση, φορείς και τεχνοκράτες εκπρόσωποι επιχειρήσεων διαχείρισης απορριμμάτων, αναμένεται να δώσουν το διεθνές στίγμα αλλά και τις προοπτικές της Ελληνικής πραγματικότητας.

 Πόσο κοντά είμαστε στο να υλοποιήσουμε στη χώρα μας πρακτικές κυκλικής οικονομίας;

Ποια είναι η πορεία εφαρμογής των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσέγγιση των στόχων που έχουν τεθεί;

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που αναδύονται από την αλλαγή του θεσμικού και χρηματοδοτικού πλαισίου των έργων;

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές που αναδύονται μέσα από τα πιλοτικά προγράμματα;

Πώς τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του Περιφερειακού Σχεδιασμού;

 

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, αναμένεται να απαντηθούν στο 2ήμερο Συνέδριο για το οποίο τόσο ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης με τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, όσο και το σύνολο των στελεχών του μεγαλύτερου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Κρήτης, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να αποτελέσει συνέδριο – ορόσημο για την χώρα μας.

 Χρήσιμα στοιχεία για το Συνέδριο με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία»

 

Ημερομηνίες: Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Τόπος: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου – Πειραματική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 10:00 (και τις δυο ημέρες)

Συμμετοχή: Ελεύθερη

Βεβαίωση συμμετοχής: Ναι

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, καθώς  και με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες Thalis Environmental Services και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΕΙΑΚΗ, χορηγοί οι εταιρείες VKC, SYCHEM και J&P άβαξ και υποστηρικτές οι εταιρείες Citipost, KAFSIS και Helesi Περιβαλλοντική.