Πόσα λεπτά πρέπει να κάνεις την ημέρα σανίδα για να δεις αποτελέσματα;

Η σανίδα είναι μια άσκηση φαινομενικά εύκολη και απίστευτη για τον κορμό αλλά και την κοιλιά. Πόσα λεπτά πρέπει να κάνεις σανίδα, όμως, για να δεις αποτέλεσμα;

Η σανίδα είναι η άσκηση που μας ζορίζει και πολλές φορές την κάνουμε λάθος. Εκτός, όμως, απ’ την τεχνική μεγάλο ρόλο παίζει και η διάρκεια. Πόσα λεπτά πρέπει να κάνεις σανίδα; Μόλις 10 δευτερόλεπτα!

Κι όμως! Σύμφωνα με τον καθηγητή και ειδικό στην σπονδυλική στήλη, Stuart McGill, δήλωσε πως 10 δευτερόλεπτα είναι το ιδανικό. Μιλώντας στο The Telegraph, ο ΜcGill δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλη χρησιμότητα σε αυτό το είδος άσκηση εκτός από το προσωπικό ρεκόρ.

Όμως, μη βιάζεσαι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν απ’ τη σανίδα θα πρέπει να κάνουν 3 επαναλήψεις των 10 δευτερολέπτων αντί να κάνουν μια και καλή των 30 δευτερολέπτων. Παράλληλα, εκτός απ’ την κλασική σανίδα είναι σημαντικό να κάνεις και πλάγια σανίδα και να ανεβοκατεβάζεις τη λεκάνη. Τελικά, όσο πάει γίνεται και πιο δύσκολο!

Ωστόσο, οι εκπαιδευτές φαίνεται να διαφωνούν. Ο Benji Tiger, personal trainer, δήλωσε στον Independent πως θα πρέπει να κάνουμε σανίδα από 30 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό. Ο ίδιος δεν θεωρεί πως τα 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά και προτείνει τουλάχιστον τα 20 δευτερόλεπτα.Ένας άλλος personal trainer, ο Rob Arreaga δηλώνει πως είναι ιδανικό να κρατάς τη σανίδα για 1 λεπτό, προκειμένου να δεις αποτέλεσμα.

Πάντως, κανείς δεν συνιστά να κάνεις σανίδα περισσότερο από 1 λεπτό, ευτυχώς γιατί δεν θα το αντέχαμε!

Και μπορεί να διαφωνούν ως προς τον χρόνο (εσύ μπορείς ένα επιλέξεις ότι σε “βολεύει” καλύτερα), συμφωνούν, όμως, ως προς την τεχνική. Είναι σημαντικό η άσκηση να γίνεται σωστά ώστε να βλάψεις τη μέση σου και τους μύες σου.

 

Πώς θα κάνεις σωστά τη σανίδα;

- Ξάπλωσε και στήριξε το σώμα σου στους πήχεις σου σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών.
- Οι αγκώνες σου θα πρέπει να είναι κολλητά με το σώμα σου, στο ύψος των ώμων.
- Σήκωσε τον κορμό σου και στηρίξου στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σου.
- Ο κορμός σου θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία απ’ τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους σου.
- Κράτησε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα ενώ αναπνέεις κανονικά.
- Εάν αρχίσεις να κουνιέσαι ή να τρέμεις, τότε κάνε ένα διάλειμμα και συνέχισε αργότερα.

 

Πηγή: ipop