Τάρτα με κουνουπίδι, τραχανά και κασέρι

  • Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 φύλλο φρέσκια ζύµη για τάρτα (έτοιµη)
½ κουνουπίδι µικρό, σε μικρά µπουκετάκια
25γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
400ml γάλα φρέσκο
200γρ. Βλάχα Τραχανά γλυκό
100γρ. κασέρι τριµµένο
1 κουτ. σούπας µουστάρδα Dijon
2 αβγά
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύµη για τάρτα σε πάχος 2 χιλ. και την απλώνετε στην ταρτιέρα, πιέζοντας με τα δάχτυλα να καλυφθούν καλά η βάση και τα πλαϊνά του σκεύος. Σκεπάζετε τη ζύµη µε ένα κοµµάτι λαδόκολλα, ρίχνετε από πάνω φασόλια για βάρος και προψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά. 

Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιµο για 5 λεπτά επιπλέον. Στο µεταξύ βράζετε το κουνουπίδι σε άφθονο αλατισµένο νερό περίπου για 5-6 λεπτά µέχρι να µαλακώσει και το στραγγίζετε καλά. 

Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και, αφού λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε µε αβγοδάρτη. Προσθέτετε το γάλα και τον Τραχανά συνεχίζοντας το ανακάτεµα µέχρι η κρέµα να πάρει βράση και να πήξει σαν μπεσαμέλ. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το κασέρι και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει. 

Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει λίγο και ανακατεύετε μέσα τη µουστάρδα και τα αβγά. Κατόπιν, προσθέτετε και το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. 

Γεµίζετε την τάρτα µε το µίγµα, ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, πασπαλίζετε από πάνω µε την παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά επιπλέον ή µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή.

olivemagazine.gr