Υγειινά σνακ με φαντασία και όχι μόνο με ξηρούς καρπούς!

Οι ωμοί ξηροί καρποί, το γιαούρτι, οι μπάρες δημητριακών είναι τα σνακ που όλοι προσπαθούμε να τρώμε όταν κάνουμε δίαιτα ή γενικότερα προσέχουμε τη διατροφή μας. Ποιος όμως δεν κουράζεται να τρώει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια; 
Τα παρακάτω σνακ είναι υγιεινά, θα σας χορτάσουν και το κυριότερο, θα σας γεμίσουν ενέργεια χωρίς να σαμποτάρουν τη δίαιτά σας. Δοκιμάστε τα. 

Ψητά ρεβίθια με μπαχαρικά 
Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια (ή έτοιμα ρεβίθια κονσέρβας στραγγισμένα και ξεπλυμένα) με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά. 

Λαχανικά στο βάζο
Βάλτε σε ένα βάζο από σάλτσα μια δυο κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης ή βούτυρο από ξηρούς καρπούς. Κόψτε σε μπαστουνάκια καρότα και σέλερι και "στήστε" τα όρθια μέσα στο βάζο. Κλείστε καλά το καπάκι και έχετε έτοιμο ένα superfood σε μορφή σνακ. 

Μαύρη σοκολάτα με φρούτα του δάσους 
Συνδυάστε ένα φλιτζάνι φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλλα, μούρα) με 2 τετραγωνάκια μαύρη σοκολάτα. Και γλυκό και ωφέλιμο!
 

Αβγοσαλάτα
Βάλτε σε ένα τάπερ ψιλοκομμένα λαχανικά – ό,τι έχετε στο σπίτι σας, από μαρούλι και σπανάκι, ντοματίνια, αγγουράκι και βραστά λαχανικά. Ανακατέψτε τα με 1 κ.σ. χούμους, αλάτι και πιπέρι.  Ψιλοκόψτε από πάνω ένα βρασμένο αβγό και απολαύστε ένα χορταστικό γεύμα με λίγες θερμίδες και μεγάλη θρεπτική αξία. 

Αβοκάντο γεμιστό με σολομό
Αν θέλετε κάτι πιο... γκουρμέ, δοκιμάστε το παραπάνω σνακ. Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon με αλατοπίπερο, μια μικρή πρέζα θυμάρι και μία κ.σ. βαλσαμικό ξύδι και περιχύστε το μείγμα πάνω από ένα μικρό κομμάτι ψητό σολομό που θα έχετε "σπάσει" με το πιρούνι. Μεταφέρετε τον αρωματισμένο σολομό σε μισό ώριμο αβοκάντο.

 

πηγή:capital.gr