Όσα ποτέ δεν θα καταλάβει ένας άντρας για τις γυναίκες

Άντρες και γυναίκες, ανέκαθεν προσπαθούσαμε να καταλάβουμε την ψυχοσύνθεση και τις απαιτήσεις του αντίθετου φύλου. Ας σταθούμε στο φλέγον ζήτημα των ανδρών. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας να τους δώσουμε να καταλάβουν όλα όσα μας προβληματίζουν, εκείνοι φαίνεται να αδυνατούν να κατανοήσουν βασικά πράγματα, 5 εκ των οποίων τα εξής:

 

Έχουμε διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας
Ναι, η αλήθεια είναι ότι οι άντρες είναι λίγο πιο ευθείς σε αυτά που θέλουν να πουν ενώ εμείς δεν λειτουργούμε ακριβώς έτσι. Πριν μιλήσει μια γυναίκα θα σκεφτεί και θα συνδυάσει όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεαστούν από αυτά που έχει να πει. Θα σκεφτεί σε ποιόν απευθύνεται, τον τρόπο που πρέπει να χειριστεί ένα ζήτημα, τι συναισθήματα θα προκαλέσει στον συνομιλητή της με αποτέλεσμα να υπεραναλύει καταστάσεις και γεγονότα. Αυτή η υπερανάλυση συχνά κουράζει το αντίθετο φύλο και έρχεται κόντρα στην απλουστευμένη σκέψη του.

Δεν είμαστε όλες ίδιες
Πάνω, δηλαδή, που πήραν απόφαση ότι πρέπει να συμβιβαστούν με τον πολύπλοκο τρόπο σκέψης μας, ήρθαν αντιμέτωποι με άλλο ένα γεγονός: δεν είμαστε όλες ίδιες. Δεν έχουμε όλες τα ίδια γούστα, ούτε αρέσουν σε όλες μας τα λουλούδια, οι σοκολάτες και τα αρκουδάκια. Έχουμε, όμως, ένα και μοναδικό κοινό στοιχείο· είμαστε όλες τόσο περίπλοκες. Εν ολίγοις, ο μόνος τρόπος να τα βγάλουν πέρα με εμάς είναι να επικεντρωθούν σε κάθε γυναίκα που υπάρχει στο δρόμο τους και να την αντιμετωπίσουν ως διαφορετική, γιατί είναι.

Δεν είμαστε τόσο αδύναμες όσο θέλει η κοινωνία να είμαστε
Η ιστορία έχει έναν μαγικό τρόπο να μας παρουσιάζει μικρές και αδύναμες, στην αναζήτηση για έναν άντρα που θα μας ολοκληρώσει και θα γεμίσει τα κενά μας. Το γεγονός ότι οι εργασίες που απασχολούσαν τις γυναίκες ανά τους αιώνες έμοιαζαν υποδεέστερες από αυτές των ανδρών, δεν σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς έτσι. Παρότι είναι υπέροχο να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άντρα, η κοινωνία (και πολλοί από αυτούς) πιστεύει ότι δεν μπορείς να επιβιώσεις σαν μονάδα. Κορίτσια υπομονή.

Τα συναισθήματα δεν έχουν οδηγίες διαχείρισης
Ναι, εντάξει. Είμαστε κάπως πιο συναισθηματικές από τους άντρες. Ναι, παραδεχόμαστε ότι έχουμε ξεσπάσματα και δάκρυα ίσως πιο συχνά απ’ ότι πρέπει. Πραγματικά, όμως, πολλές φορές τα ξεσπάσματα αυτά και τα αλλόκοτα συναισθήματα που αλλάζουν την διάθεση μας από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν είναι και τόσο διαχειρίσιμα. Δεν το κάνουμε επίτηδες, βρε παιδιά.

Δεν έχουμε πρόθεση να σας μπερδέψουμε
Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι να πιστεύουν κάτι τέτοιο οι άνθρωποι με τόσα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση μας. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που κάνουμε στα μισά του δρόμου για να τελειώσουμε κάτι άλλο που μόλις ξεκινήσαμε. Μπορεί να έχουμε επικεντρωθεί αλλού και να νομίζετε πως δεν σας ακούμε αλλά εμείς να έχουμε σκεφτεί ήδη όλα όσα έχετε πει. Γενικά μπορούμε. Και αυτό μας κάνει τόσο ξεχωριστές.

 

Πηγή: queen