Συμβουλές που θα σου δώσει για το σεξ μόνο ένας ειδικός

Λέγεται σεξολόγος ή sex therapist. Η επιστημονική του κατάρτιση κυμαίνεται από εκείνη του απλού συμβούλου σεξ και σχέσεων, έως και τις περγαμηνές του κλασικού ψυχιατρού με ειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τους έχουμε ανάγκη χωρίς απαραίτητα να υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν συμβουλευόμασταν τον ειδικό μόνο την κρίσιμη ώρα, αν καταφέρναμε να ξεκολλήσουμε τις βεντούζες αυτού του επίμονου ταμπού από τα μυαλά μας, θα περνούσαμε πολύ καλύτερα μεταξύ μας. 

 

Μπορεί να υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν έχεις όρεξη για σεξ. Δεν είναι πάντα όλα θέμα καλής ψυχολογίας. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία εξαιτίας κάποιου ιατρικού ζητήματος κι όχι κάποιου προβλήματος εντός της σχέσης. 

Η υγιής σεξουαλική ζωή δεν περνάει μόνο από το κρεβάτι. Η χημεία «δένει» όταν υπάρχει επικοινωνία. Αυτό είναι το κλειδί. Κι αυτή μπορεί να διώξει τα περισσότερα «αγκάθια» που φυσιολογικά θα βγουν στο δρόμο σας. Το να μην θέλετε να κάνετε σεξ μπορεί να οφείλεται σε ζητήματα κακής επικοινωνίας.

Είναι φυσιολογικό να γοητεύεσαι και από άλλους ανθρώπους. Προσοχή: η έλξη μπορεί να υπάρχει ασυνείδητα κι υποσυνείδητα δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις. Παραμένεις γυναίκα, παραμένει άντρας, οι φαντασιώσεις έρχονται και παρέρχονται. Αρκεί να μένουν στο επίπεδο της σκέψης και να μην το κυνηγάτε ώστε να γίνει πράξη ή συναισθηματικό δέσιμο.

Μην τον κρίνεις και μην κρίνεσαι για τις προτιμήσεις σου. Αν είστε επικριτικοί ο ένας προς τον άλλον και στήνετε καραούλι στη γωνία προκειμένου να θίξετε αυτό που κάνει και δεν σας αρέσει, δεν θα πετύχετε τίποτα παραπάνω πέρα από μανούρες, τσαντίλες, ένταση και έλλειψη τρυφερότητας. Κάνοντάς σε να νιώσεις «λίγη», κάνοντάς τον να έχει ενοχές, σιγά μην έχετε μετά όρεξη να κάνετε σεξ.

Μην «πετάτε» τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν φεύγουν ποτέ από 'κει. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα ερωτικά τους προβλήματα άλυτα γιατί «φοβούνται» πως αν πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους, κάποιος θα πληγωθεί και πως όλο αυτό θα τους διαλύσει. Και κάπως έτσι το έναν φέρνει τ' άλλο και μετά το να το δουλέψετε μοιάζει βουνό. Και κάπως έτσι περνάνε μήνες ολόκληροι χωρίς ν' αγγίζετε ο ένας τον άλλο.

Στο σεξ μην τα παίρνετε όλα στα σοβαρά. Κάντε λίγο παιχνίδι. Μη μου λες «είμαι 40 χρονών γαϊδούρα», τι σχέση έχει αυτό; Καλό σεξ είναι και το διασκεδαστικό σεξ, όχι μόνο εκείνο το κινηματογραφικό, το σοβαρό, λες και ήρθε η συντέλεια και το κάνετε για τελευταία φορά. Πού είναι τα λιπαντικά σας; τα sex toys; βάλτε καλέ λίγη μουσική.

Αν δεν νιώθεις άνετα με κάτι, δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις. Η θεραπεία με τον ειδικό θα σε μάθαινε ακριβώς αυτό: πως δεν χρειάζεται να κάνουμε μόνο τα πράγματα όπως και όσο θέλει ο παρτενέρ. Πρέπει να νιώθουμε άνετα στον έρωτα, κι όταν δεν συμβαίνει αυτό, οφείλουμε να αναζητάμε τους λόγους που αυτό δεν συμβαίνει.

Το να κάνεις σεξ με πρόγραμμα δεν είναι καθόλου κακό. Ναι, με μολύβι σημειωμένο στην ατζέντα. Όταν τρέχετε από δουλειά σε δουλειά, είστε μαζί καιρό και είστε και γονείς, κάπου πρέπει να «χωθεί» κι αυτό το καημένο #διπλής.

Η επίσκεψη σ' έναν ειδικό δεν βάζει «ταφόπλακα» στη σχέση. Ίσα ίσα που μπορεί να την σώσει. Το να ζητάτε βοήθεια από κάποιον που ξέρει και βλέπει την κατάσταση με καθαρή κι επιστημονική ματιά, δεν σημαίνει ότι εσείς έχετε αποτύχει σαν ζευγάρι (ξεκολλάτε).

 

Πηγή: ladylike