Ποια τρόφιμα κάνουν καλό στην καρδιά σου;

  • Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 19:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Υπάρχουν τρόφιμα που βελτιώνουν τη διάθεση σου, υπάρχουν επίσης τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς σου. Ποια είναι αυτά;

Οι επιλογές των τροφίμων που μπορείς να κάνεις, επηρεάζουν δραστικά την υγεία της καρδιάς, την ενέργεια, αλλά και την όρεξή σου. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία ποια επιλέγεις να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου.

Στην επόμενη βόλτα στο σούπερ – μάρκετ, μη ξεχάσεις να τοποθετήσεις στο καροτσάκι και λίγα μούρα, καρύδια και αμύγδαλα. Μερικά μόνο από τα καλύτερα τρόφιμα για την καρδιά.

 

Καρπούζι
Τώρα που το Καλοκαίρι πλησιάζει είναι ό,τι καλύτερο. Το καρπούζι δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και είναι τεράστια πηγή αντιοξειδωτικών.  Είναι επίσης, πηγή βιταμινών C και A, καθώς και καλίου και μαγνησίου.

Γιαούρτι
Εκτός του ότι το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, τ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη υγεία όλου του σώματος, την πέψη και την ευεξία.

Ντομάτα
Η ντομάτα, όπως το καρπούζι είναι πλούσια σε βιταμίνη C , η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα μας από βλάβες.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα από μονοακόρεστα λίπη, που αποτελούν πηγή καλίου, ένα μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Καρύδια + Αμύγδαλα
Είναι τα ιδανικά σνακ, για όταν είσαι όλη μέρα στο γραφείο. Τα καρύδια ενισχύουν τις λειτουργίες της καρδιάς σας με τα ωμέγα-3 λίπη και τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα αμύγδαλα από την άλλη είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

 

Πηγή: ipop