4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018: Camera On, σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Κρήτης, το ∆ήµο Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου, διοργανώνει το β΄ μέρος της 3ης Προσυνεδριακής Δράσης «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο του 2ουΠανελλήνιου Συνεδρίου της. Η συγκεκριμένη δράση φιλοξενεί το 4οΦεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018 με τίτλο: Camera On, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00-21:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), με ελεύθερη είσοδο.

Στο 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018 συμμετέχουν εννέα (9) σχολεία της Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου με δέκα πέντε (15) ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, σποτ, παραγωγής σχολικού έτους 2017-2018, ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό με προβολή πέντε (5) ταινιών από την 17η Camera Zizanio (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας 2017).

Ο κινηματογράφος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς ως ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας αλλά πάνω από όλα ως μία Τέχνη που συναρπάζει τους μαθητές και αξιοποιεί ευφυώς και άμεσα κάθε νέα τεχνολογική ανακάλυψη (ψηφιακή εικόνα και ήχο, υπολογιστές κλπ.). Η κινηματογραφική παιδεία μπορεί να συμβάλλει με μοναδικό τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των εφήβων τόσο στο συναισθηματικό τομέα, όσο και στο βουλητικό και στο γνωστικό, καθώς όπως είπε ο Κανούντο είναι «ένας υπέροχος συμβιβασμός μεταξύ των ρυθμών του χώρου (πλαστικές τέχνες) και των ρυθμών του χρόνου (μουσική και ποίηση)».

 

Αφηστε καποιο σχολιο