Χοιρινός λαιμός στην κατσαρόλα με σάλτσα κρασιού και μουστάρδας

  • Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1.500 γρ. χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
300ml λευκό ξηρό κρασί
750ml ζωμό λαχανικών
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Σε μια χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποφύγετε να ρίξετε πολλά μαζί γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και θα θυμίζουν βραστό. Βγάζετε τα πρώτα κομμάτια σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε το σοτάρισμα, για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σοταριστεί όλο το κρέας.

Αφήνετε το κρέας στο μπολ και ρίχνετε στο καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το σκόρδο. Ένα λεπτό μετά, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με τα υγρά που έχουν συγκεντρωθεί στο μπολ. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος σε μια μεγάλη πιατέλα.

Επαναφέρετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός που έχει απομείνει. Προσθέτετε όλη τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτετε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια δεμένη σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

olivemagazine.gr