Τα σημάδια στο σώμα σου που μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών

  • Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018 14:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Υπάρχουν μερικά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών αλλά...
εσύ τα αγνοείς ή τα αποδίδεις σε άλλες αιτίες. Ποια είναι αυτά λοιπόν;

Ποια σημάδια μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών; Ανάλογα με το μέρος του σώματός σου, σημαίνει ότι χρειάζεσαι και διαφορετική βιταμίνη. Ευτυχώς αν το προσέξεις από την αρχή, είναι παροδικό με την έννοια πως αν λαμβάνεις τη συγκεκριμένη βιταμίνη που σου λείπει θα εξαφανιστούν και τα συμπτώματα.

Ποια σημάδια μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών;

Απώλεια μαλλιών

Αν μαδάς τότε έχεις έλλειψη βιταμίνης B7 (βιοτίνη) προέρχεται απ την υπερβολική κατανάλωση αυγών! Το ωμό ασπράδι του αυγού περιέχει αβιδίνη η οποία εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να αφομοιώσει την βιοτίνη. Τι κάνεις; Να τρως περισσότερα αμύγδαλα, πατάτες και μπανάνες.

Κράμπες

Αν παθαίνεις κράμπα συχνά-πυκνά τότε σου λείπει ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο!Τι να κάνεις; Να τρως περισσότερα καρύδια, κολοκύθες, μπανάνες και μήλα!

Εξανθήματα στο πρόσωπο

Αν έχεις παρατηρήσει μερικά εξανθήματα στο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, τότε έχεις έλλειψη βιταμίνης B7. Είπαμε, όμως, υπάρχει λύση.Μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου και μανιτάρια, πατάτες, σπανάκι και κουνουπίδι.

Μουδιάζουν εύκολα τα χέρια σου

Αν τα χέρια σου μουδιάζουν εύκολα τότε δεν τρως τρόφιμα πλούσιες σε βιταμίνες B6, B12 και B9. Αυτές οι βιταμίνες επηρεάζουν τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υγιών αιμοσφαιρίων που είναι απαραίτητα για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα.
Τι να κάνεις; Να τρως περισσότερα φασόλια, εσπεριδοειδή, θαλασσινά και πουλερικά.

“Κίτρινο” στο άσπρο μέρος του ματιού

Αυτό σημαίνει έλλειψη βιταμίνης B12. Κοτόπουλο,γάλα, σολομός και τόνος είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Οδοντικά προβλήματα

Αν έχεις παρατηρήσει μερικά “προβλήματα” με τα δόντια σου, τότε έχεις έλλειψη βιταμίνης D. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που δεν λαμβάνουν βιταμίνη D υποφέρουν συχνά από περιοδοντίτιδα.

Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υγεία των δοντιών σου. Φάε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, καστανό ρύζι, ντομάτες, φασόλια, ψάρια, εσπεριδοειδή και σταφύλια.

ipop.gr