Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πετάτε στον νεροχύτη

  • Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Για να διατηρείτε τις σωληνώσεις του νεροχύτη σας πάντα καθαρές, η λύση είναι μία. Σταματήστε να πετάτε ό,τι να’ναι μέσα σε αυτόν.

Ακόμα κι αν είστε από τους τυχερούς που έχουν σκουπιδοφάγο, υπάρχουν κάποιες τροφές που απαγορεύεται να πετάτε ακόμα και σε αυτόν. Ποιες είναι αυτές;

Αμυλούχες τροφές: Οι αμυλούχες τροφές μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στον σκουπιδοφάγο σας ιδίως αν πετάτε μέσα σε αυτόν μεγάλες ποσότητες από αυτές. Οι χειρότερες τροφές είναι τα ζυμαρικά, οι φλούδες πατάτας και το ρύζι.

Λιπαρά: Μπορεί το λάδι, για παράδειγμα, να είναι σε υγρή μορφή, αλλά με το που περνάει μέσα από τον σκουπιδοφάγο σας μετατρέπεται σε ένα κολλώδες υγρό (που θυμίζει λιωμένο κερί) και σταδιακά μειώνει την διάμετρο των σωληνώσεών σας μέχρι που τις βουλώνει εντελώς.

Ο πιο σωστός τρόπος για να πετάτε το λάδι σας είναι ο εξής: Αδειάστε το λάδι από το τηγάνι που έχετε χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα σε ένα φλιτζάνι. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε για λίγο να τρέξει καυτό νερό. Ρίξτε το λιγοστό λάδι που έχει απομείνει στο τηγάνι και έπειτα ανοίξτε τη βρύση στο κρύο νερό για λίγο ακόμα. Βάλτε το λάδι που ρίξατε στο φλιτζάνι -αφού κρυώσει- σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι και πετάξτε το στα σκουπίδια.

Υπολείμματα πρωινού: Ακόμα κι αν θεωρείτε πως είναι μικρά και δεν υπάρχει προβλημα, τα υπολείμματα του πρωινού, όπως είναι τα τσόφλια αυγών και οι κόκκοι καφέ μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον σκουπιδοφάγο. Καλό είναι να πετάτε τα τσόφλια αυγών και τους κόκκους καφέ στα σκουπίδια.

Ινώδεις τροφές: Αυτές οι τροφές, όπως είναι το σέλινο και οι φλούδες καρότου, μπορεί να βουλώσουν τον νεροχύτη σας δημιουργώντας πρόβλημα στον σκουπιδοφάγο. Κάντε την χάρη στον σκουπιδοφάγο σας και πετάξτε τις φλούδες αλλά και τα ινώδη λαχανικά σας στα σκουπίδια.

Σπόροι: Οι σπόροι όλων των μεγεθών είναι προβληματικοί. Μπορεί να είστει περίεργοι και να θέλετε να δείτε τι μπορεί να κάνει ο σκουπιδοφάγος σας σε ένα κουκούτσι ροδάκινου αλλά σας το λέμε εμείς: «Δεν θα κάνει πολλά». Οι μεγάλοι σπόροι χτυπάνε στις σωληνώσεις σαν πέτρες ενώ δεν μπορούν να διασπαστούν. Οι μικρότεροι σπόροι, όπως είναι ο λιναρόσπορος, θα κολλήσουν στις καμπύλες των σωληνώσεων και θα προκαλέσουν προβλήματα.
Με λίγα λόγια, προσέχετε για να έχετε. Μην πετάτε όλα τα παραπάνω στον σκουπιδοφάγο σας και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

spirossoulis.com