Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να διαλέξετε το σωστό μαξιλάρι

  • Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί γιατί ξυπνάτε αρκετές φορές με πονοκέφαλο ή πόνο στον αυχένα...
Τα πρώτα όμως αίτια που σκεφτήκατε είναι το στρες και η κούραση. Φυσικά και αυτοί οι παράγοντες παίζουν το ρόλο τους, αλλά δεν είναι πάντα οι μοναδικοί υπαίτιοι.

Σύμφωνα με έρευνα του κλινικού ψυχολόγου Michael Breus, ένα λάθος μαξιλάρι μπορεί να επιδεινώσει τον πονοκέφαλο, να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και κατά συνέπεια σε όλο το άνω μυοσκελετικό σύστημα, μέχρι που μπορεί και να δημιουργήσει πόνο στο λαιμό. Κάποια ακόμα συμπτώματα ασθένειας που μπορεί να οφείλονται μόνο και μόνο στο λάθος μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε είναι η δυσφορία, η δύσπνοια και το φτέρνισμα!

Το λάθος μαξιλάρι μπορεί να σας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, όπως πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα.

Νομίζουμε πως ήδη τρέχετε προς τα μαγαζιά, αλλά περιμένετε μισό λεπτό! Έχουμε να σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές σχετικά με το, τί είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε αγοράζοντας το σωστό μαξιλάρι;

Αλλάξτε το! Το μαξιλάρι πρέπει να ανανεώνετε στους 12 με 18 μήνες, διότι τα τυχόν μικρόβια και η υγρασία που έχει μαζευτεί στο εσωτερικό του, είναι πλέον δύσκολο να φύγουν μόνο με ένα απλό καθάρισμα. Μην το αμελείτε, διότι είναι ένα αντικείμενο που έρχεται καθημερινά και για πολλές ώρες σε επαφή με το κεφάλι σας και το δέρμα του προσώπου σας.

Πως κοιμάστε; Ναι, ίσως δεν το γνωρίζατε μέχρι τώρα αλλά ακόμα και ο τρόπος που κοιμάστε «αναλογεί» σε συγκεκριμένο είδος μαξιλαριού. Αν κοιμάστε ανάσκελα θέλετε ένα μαξιλάρι σχετικά σκληρό, που να κρατάει τον αυχένα σας σε μια ευθεία με το υπόλοιπο σώμα σας.

Αυτά συνήθως είναι τα ορθοπεδικά μαξιλάρια. Από την άλλη, αν απολαμβάνετε τον ύπνο σας στο πλάι, θέλετε ένα μαξιλάρι μαλακό για να γεμίζει το κενό ανάμεσα στο αυτί της κεφαλής και τον αυχένα. Τέλος αν σας αρέσει να κοιμάστε μπρούμυτα, μπορεί να μην χρειάζεστε καν μαξιλάρι για το κεφάλι, αλλά καλό θα ήταν να έχετε ένα πολύ λεπτό, σχεδόν επίπεδο για να το τοποθετείτε κάτω από το στομάχια σας, ώστε να μην αποκτήσετε μελλοντικά προβλήματα στη μέση.

Αν σας αρέσει να κοιμάστε μπρούμυτα, μπορεί να μην χρειάζεστε καν μαξιλάρι για το κεφάλι, αλλά καλό θα ήταν να έχετε ένα πολύ λεπτό.

Να προσέξουμε και την τσέπη σας Γιατί το ακριβό το μαξιλάρι δε σημαίνει πως είναι και το κατάλληλο για εσάς. Θα πρέπει να δείτε πως το αισθάνεστε εσείς καλύτερα και πιο άνετα στο σώμα και τον αυχένα σας.

Δοκιμή στο κατάστημα Πώς αλλιώς; Αν δεν το τσεκάρετε πως θα το αγοράσετε? Στα καταστήματα πώλησης μαξιλαριών συνήθως υπάρχουν κρεβάτια στα οποία μπορείτε να ξαπλώσετε και να δοκιμάσετε το μαξιλάρι. Αν δεν υπάρχουν, θα σας πούμε ένα άλλο κόλπο. Τοποθετήστε το μαξιλάρι στον τοίχο, ακουμπήστε το κεφάλι σας στο πλάι πάνω του, και ρωτήστε τον πωλητή αν ο λαιμός σας είναι στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική σας στήλη. Αν ναι, έχετε βρει το μαξιλάρι σας.

Τώρα μπορείτε να ξεχυθείτε για μαξιλαροπόλεμο, είστε έτοιμοι. Τέλος δώστε σημασία και στο υλικό του μαξιλαριού, να είναι βαμβακερό ή πουπουλένιο.

Από εδώ και πέρα, με τη σωστή αγορά μαξιλαριού έχοντας απολαύσει τον πιο ποιοτικό ύπνο, θα ξυπνάτε γεμάτοι ευεξία και ενέργεια!

spirossoulis.com