Τι συμβαίνει στα μαλλιά σου τις δύσκολες μέρες;

  • Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 20:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Οι δύσκολες μέρες των γυναικών, αυτές οι 4 με 7 μέρες τον μήνα επηρεάζουν εκτός από το σώμα μας, την ψυχολογία μας και τα μαλλιά μας! Κι όμως!

Η περίοδος επηρεάζει τα μαλλιά σου και ίσως έχεις προσέξεις την αλλαγή αλλά δεν έχεις δώσει σημασία. Μπήκες απλώς στο ντους για να τα πλύνεις.

Πώς, όμως, η περίοδος επηρεάζει τα μαλλιά; Και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Αρχικά, είναι γεγονός ότι η περίοδος επηρεάζει τα μαλλιά και γι’ αυτό μπορείς ελεύθερα να κατηγορήσεις τη Μητέρα Φύση για όλα αυτά που σου συμβαίνουν. Σαν να μην έφτανε ο πόνος στη μέση και στην κοιλιά, η μελαγχολία που σε πιάνει και η περίεργη όρεξή σου, τώρα ήρθε να προστεθεί κι αυτό.

Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με μια bad hair day, μπορείς να κατηγορήσεις τις ορμόνες σου γι΄αυτό.

Σύμφωνα με το Woman’s Day, δύο εβδομάδες πριν τις δύσκολες μέρες, μάλλον θα έχεις τα καλύτερα μαλλιά του κόσμου, επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων είναι εξαιρετικά υψηλά, ωθώντας τα επίπεδα τεστοστερόνης χαμηλά και τελικά δίνοντας στα μαλλιά σου τη λάμψη που έχεις συνηθίσει να βλέπεις μόνο σε μοντέλα στην τηλεόραση.

Δυστυχώς, όταν έρχεται η περίοδος φεύγει αυτή η λάμψη και τα μαλλιά σου λαδώνουν. Λαδώνουν πολύ. Κι εσύ αναρωτιέσαι το γιατί!

Μπορείς να επιρρίψεις όλες τις ευθύνες στην ανατομία. Γιατί τα μαλλιά σου είναι πιο λιπαρά; Γιατί όταν έχεις περίοδο το σώμα σου αρχίζει να παράγει την ορμόνη LH η οποία ευθύνεται για την υπερβολική ποσότητα σμήγματος. Όταν βγαίνει, λοιπόν, από το σώμα τα μαλλιά λαδώνουν κι εσύ αναγκαστικά τα πιάνεις αλογοουρά!

Ευτυχώς, όσο γρήγορα έρχεται και φεύγει η περίοδός σου, τόσο γρήγορα επιστρέφουν και τα μαλλιά σου στο φυσιολογικό τους.

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτές τις 4 περίπου ημέρες; Αν δεν θέλεις να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε τρεις και λίγο, μπορείς πάντα να τα πιάσεις μια εντυπωσιακή κοτσίδα, να δοκιμάσεις το dry shampoo (για μια φορά δεν έγινε και κάτι) ή να δοκιμάσεις ένα άλλο σαμπουάν.

 

Πηγή: ipop