Μήπως δεν σε θέλει για κάτι σοβαρό και στο δείχνει;

Το αγόρι γνωρίζει το κορίτσι, το κορίτσι βγαίνει ραντεβού μαζί του, ερωτεύονται, κάνουν σχέση, μένουν μαζί, παντρεύονται και happy end στο τέλος. Πολύ ωραίο σενάριο αλλά για μια αισθηματική ταινία. Δυστυχώς οι σχέσεις εν έτει 2018 έχουν δυσκολέψει και μάλιστα πολύ.

Μπορεί να φταίει η «ευκολία» των social media για μια εύκολη γνωριμία – πλέον δεν προσπαθείς και πολύ ώστε να γνωρίσεις τον άλλον, τον «ξέρεις» ήδη από τα posts του. Επειδή χάνεται αυτή η μαγεία του ενθουσιασμού. Μπορεί να φταίει η οικονομική κρίση και τα άγχη που φέρει για το αβέβαιο μέλλον. Μπορεί να φταίει το νησί, που λέει και το άσμα! Όποιος και αν είναι ο λόγος που δεν «στεριώνει» αυτή η σχέση, σήμερα θα μάθεις 5 καταστάσεις που όταν τις δεις να συμβαίνουν, πρέπει να φύγεις τρέχοντας, αν βέβαια κι εσύ ψάχνεις για μια σοβαρή σχέση ενώ ο άλλος απλά περνάει την ώρα του.

Δεν σε κάνει μέρος της καθημερινότητας του
Η μόνη σας επικοινωνία είναι για το πότε θα βρεθείτε οι δυο σας. Αποφεύγει να συναντηθείτε με τους φίλους του, ακόμα και να μιλάει γι’ αυτούς. Δεν κάνει σχέδια για το μέλλον και όλα αυτά τα «δεν» στα διακοσμεί με ρομαντικό τρόπο: «Ας ζήσουμε τη στιγμή, μόνο οι δυο μας». Μην το πολυσκέφτεσαι και φύγε τρέχοντας!

Δεν κοιμάστε, ούτε ξυπνάτε μαζί
Πηγαίνεις σπίτι του, βλέπετε ταινία, κάνετε σεξ αλλά δεν σε αφήνει να κοιμηθείς εκεί με τη συνηθισμένη δικαιολογία ότι ξυπνάει νωρίς την επόμενη ημέρα. Κι ενώ περνάς σχεδόν τη μισή σου μέρα σπίτι του, δεν σου επιτρέπει να αφήσεις κάποιο προσωπικό σου αντικείμενο, ούτε κατά λάθος! Θέλει το εργένικο σπίτι του να παραμείνει εργένικο και θα κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Επομένως, στην περίπτωση που εσύ θέλεις κάτι παραπάνω από σεξ, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε μια μεγάλη συζήτηση για το τι πραγματικά ψάχνει ο ένας από τον άλλον.

Δε σε «κακομαθαίνει»
Όταν κάποιος σε βλέπει «σοβαρά» θέλει να σε κακομαθαίνει με απλά πράγματα. Για παράδειγμα να σε βγάλει έξω για φαγητό, να προτείνει να δείτε μια ταινία στο σινεμά και να πληρώσει τα εισιτήρια, να σου κάνει δώρα χωρίς να έχετε κάποια επέτειο. Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά συμπεριφορές από άλλες δεκαετίες, αλλά σκέψου τι θέση μπορεί να έχεις στην καρδιά ενός άντρα αν σου πει: «Ο λογαριασμός είναι 12 ευρώ, το μερίδιο σου είναι 6». Δεν λέω να εκμεταλλευτείς το πορτοφόλι του, αλλά είναι στη φύση ενός άνδρα να προσέχει την γυναίκα που αγαπάει με απλά καθημερινά πράγματα.

Δεν προσπαθεί να βρεθείτε όταν έχει χρόνο
Ένας άνδρας θα είναι ερωτευμένος όταν προτεραιότητα του είναι η σχέση του και θέλει να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο μαζί σου. Θα θελήσει να σε γνωρίσει παραπάνω, να κάνετε μαζί ένα μονοήμερο ταξίδι κάπου κοντά και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Αν δεν είναι, το μόνο που θα σου πει θα είναι να περάσεις από το σπίτι του να δείτε μια καινούρια σειρά ή ταινία που μόλις ανακάλυψε στο Netflix, ενώ θα έχει μόνο πονηρούς σκοπούς. Σου αρκεί κάτι τέτοιο εσένα;

Δε σου δείχνει ότι νοιάζεται
Πώς καταλαβαίνεις ότι σε θέλει σοβαρά ο άλλος; Είναι πολύ απλό! Από πολύ μικρές λεπτομέρειες: Σε ρωτάει εάν έχεις φάει, πως ήταν η μέρα σου, σου στέλνει μήνυμα εάν έφτασες στο σπίτι σου και σε καληνυχτίζει. Απλά και καθημερινά πράγματα που δείχνουν ότι θέλει να είσαι άνετη και ευτυχισμένη μαζί του. Βεβαιώσου ότι είσαι με έναν τέτοιο άνθρωπο, αν θέλεις να έχεις μια ουσιαστική σχέση και όχι κάτι περιστασιακό.

Big tip: Εάν διάβασες όλα αυτά και βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση μην έχεις αυταπάτες ότι μπορείς να τον αλλάξεις τον άλλον. Πολύ απλά θα χάσεις τον χρόνο σου. Δώσε ευκαιρίες και περιθώρια αλλά μέχρι ένα σημείο! Ο άνθρωπος δεν αλλάζει εάν πραγματικά δεν θέλει!

 

Πηγή: savoirville