Βραβείο και έπαινος για την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου

Με ένα βραβείο και έναν έπαινο στις αποσκευές της επέστρεψε από το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας η αποστολή της Πειραματικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που διαγωνίστηκε με το έργο του Ντάριο Φο και της Φράγκα Ράμε «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» που διασκεύασαν, σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν αριστοτεχνικά ο Βασίλης Ξενικάκης και η Γεωργία Γαλλιάκη.

Το έργο επιλέχθηκε να διαγωνιστεί μεταξύ 25 θιάσων και έφτασε στην τελική φάση μαζί με άλλες οκτώ ομάδες από ολόκληρη τη χώρα.   Η Γεωργία Γαλλιάκη βραβεύθηκε με το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και ο Βασίλης Ξενικάκης με ειδικό τιμητικό έπαινο για την ερμηνεία του. Το έργο ήταν επίσης υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, καταλαμβάνοντας μια θέση στην πρώτη τριάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή του Δήμου Μυλοποτάμου έγινε δεκτή στην Καρδίτσα με θερμές εκδηλώσεις από τον τοπικό Σύλλογο Κρητών που επεφύλαξε εκπλήξεις για τους συντελεστές με αναμνηστικά δώρα και προϊόντα της Θεσσαλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κ. Νίκο Μοσχάκη. Μάλιστα το μέλος του Συλλόγου κ. Μαρία Τσουρή – Καραμπινά εκπροσώπησε το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου στην τελετή λήξης και βραβεύσεων.

Την παραγωγή έκανε ο οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος».

Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά.

Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης ενώ η Άννα Σταφυλάκη συνέπραξε δημιουργικά.

 

Αφηστε καποιο σχολιο