Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

  • Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 13:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Κρήτη το παραμύθι της «Χένσελ και Γκρέτελ», σε εικονογράφηση Χριστίνας Κουλουμπή.

Η παρουσίαση  του βιβλίου  που κυκλοφορεί από  τις εκδόσεις«ΚΑΡΜΙΝΑ»   θα γίνει την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα.

«Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και τη μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.

– Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πώς θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά.

Ύστερα θυμωμένη φώναξε: “Χαθείτε από τα μάτια μου, δεν θέλω να σας βλέπω!”.

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί…».

Το παραμύθι έχει γίνει παράσταση και το καλοκαίρι θα περιοδεύσει και στην Κρήτη.

Αφηστε καποιο σχολιο