Όμορφες και την Άνοιξη - Τάσεις για το 2018 και συμβουλές από τη Μαρία Μαρκογιαννάκη

  • Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 09:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

To 2018 μπήκε δυναμικά με έντονα μακιγιάζ να μας περιμένουν, σκούρα χείλη συνδυασμένα με έντονες τεχνικές ματιών, αρκετό contouring και φυσικά το αγαπημένο μας strobbing. Καθώς πλησιάζουμε στην αγαπημένη μου εποχή, την Άνοιξη, οι τάσεις φυσικά αλλάζουν, τα χρώματα κι οι τεχνικές προσαρμόζονται στη διάθεση και τα χρώματα της φύσης.

Της Μαρίας Μαρκογιαννάκη*

Τι να περιμένουμε για την άνοιξη του 2018:

Μάτια: τα έντονα μάτια παραμένουν, οι τεχνικές που αγαπάμε είναι ακόμα εδώ, τα χρώματα όμως παίζουν ένα φανταχτερό παιχνίδι! Συνδυασμένα ,με έντονες αντιθέσεις, όπως lime με μωβ και μαύρο, κίτρινο με πορτοκαλί και δαμασκηνί , χάλκινο με καφέ και κόκκινο. Η Άνοιξη δίνει χρώμα και στα eye liners, μολύβια ή υγρά, κυρίως στο κάτω βλέφαρο. Έντονες βλεφαρίδες,(ψεύτικες, ημιμόνιμες ή ακόμα και φυσικές) σε φυσικούς τόνους χωρίς υπερβολές.

Δέρμα: το αγαπημένο σε πολλές ροζ rouge ήρθε για να μείνει! Το χρώμα που δίνει υγεία στα μάγουλα και που δε χρειάζεται να το ακολουθήσουν έντονες και σκληρές φωτοσκιάσεις.

Αγαπήσαμε το Strobbing, την τεχνική δηλαδή που φωτίζουμε με highlighter μήλα και προεξέχουσες περιοχές του προσώπου, παραμένει εδώ μαζί μας και γίνεται πιο έντονο από ποτέ! Φέτος, τονίζουμε και το επάνω χείλος, τις γραμμές της ρινικής περιοχής, την επάνω πλευρά των φρυδιών, τα μήλα και φυσικά την «μύτη» της… μύτης!

Χείλη : 2 τάσεις κυριαρχούν φέτος την Άνοιξη στα χείλη: Έντονα πορτοκαλί, ροζ και μωβ χρώματα είναι η safe επιλογή της Άνοιξης του 2018 και η extreme πλευρά της είναι το λατρεμένο Hombre Technique με χρώματα και συνδυασμούς όπως, πράσινο και πορτοκαλί, σκούρο μπλε στις άκρες κι έντονο φούξια στη μέση των χειλιών κ.α. Επίσης στην μόδα είναι πολύ και τα μεταλλικά κραγιόν και lip gloss που δίνουν μία άλλη υφή κι αίσθηση στα χείλη.

Φρύδια: Ήπια τονισμένα αλλά καλοσχηματισμένα, αφήνουμε πίσω τα πολύ έντονα σκούρα φρύδια κ γυρνάμε στο δικό μας χρώμα και μέγεθος, με ένα σωστά σχεδιασμένο τόξο.

Φέτος υπάρχει κάτι πολύ χαριτωμένο που μπορεί να συνοδέψει τα μακιγιάζ με έντονα μάτια κι απαλά χείλη, 3 όμορφα μικρά και μονόχρωμα Strass, διακοσμούν την εξωτερική γωνία του ματιού, ακολουθώντας παράλληλα την ανοδική πορεία του Eye liner! Προσωπικά το περιμένω πώς και πώς!

*Η Μαρία Μαρκογιαννάκη είναι Makeup Artist (mariamarkogiannaki.gr) Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976 234 766