Τσικουδιά είχαν πολλοί τους εκλεκτούς μεζέδες ο Σαμπάς! - Βραβείο για αγκινάρες, κουκιά κι ασκορδουλάκους

Αγκινάρες, κουκιά, ασκορδολάκους κι όλα τα καλούδια της Κρήτης που μπορούν να συνοδεύσουν μια τσικουδιά περιλάμβανε ο πάγκος του Πολιτιστικού συλλόγου Σαμπά, στο 6ο φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας. Κεράσματα ταπεινά ή και πιο επιτηδευμένα που όμως πλησίαζαν πολύ σε αυτά που πριν από δεκαετίες έβγαζαν οι γιαγιάδες στα χωριά, όπως φυστίκια με το κέλυφος, αφράτα στραγάλια με σταφίδες, ξερά σύκα, ελιές και παξιμάδι χωριάτικο, κυριαρχούσαν πάνω στον πάγκο. Κοντά σε αυτά τα δροσερικά οι ντοματούλες και τα αγγουράκια και για το τέλος τι άλλο, χειροποίητα γλυκά κουταλιού.

Τα εδέσματα “μεζέδες της τσικουδιάς” τίμησε ο κόσμος μαζί με την τσικουδιά που βρίσκονταν στο παλιό μπουκάλι προίκας στο δίσκο με το πλεκτό σεμεδάκι αλλά και οι κριτές που τελικά έδωσαν το δεύτερο βραβείο στο σύλλογο και τους ανθρώπους του για τις δημιουργίες τους στην κατηγορία συνταγής με Ιστορικά, Κοινωνικά, Θρησκευτικά και Λαογραφικά στοιχεία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ως συμμετέχουσες από το σύλλογο δηλώθηκαν οι Φιλία Ζερβού Βασιλική Δόση.