Γιατί οι χωρισμοί αυξάνονται την άνοιξη;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι την ώρα που ο καιρός ζεσταίνει και οι μέρες μεγαλώνουν, οι χωρισμοί των ζευγαριών αυξάνονται...
Συγκεκριμένα, η άνοιξη σηματοδοτεί την αρχή μιας ασταθούς περιόδου, όπου οι σχέσεις που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών του χειμώνα πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός Dr. Danielle Forshee αναφέρει ότι μεγάλο μερίδιο ανθρώπων συνηθίζει να συνάπτει ερωτικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να αποφύγει την πλήξη και την κατάθλιψη που μπορεί να προκληθεί από την εποχή αυτή. Η μείωση του ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και η αύξηση του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνδέεται άμεσα με τη μείωση και την αύξηση των χωρισμών αντίστοιχα.

«Κατά τη διάρκεια της άνοιξης υπάρχει μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και το σώμα παράγει περισσότερη μελατονίνη, μια ορμόνη που ανταποκρίνεται στο σκοτάδι και μας κάνει να κουραζόμαστε περισσότερο και να παράγουμε λιγότερη σεροτονίνη, την ουσία δηλαδή που μας κάνει να νιώθουμε πιο καλά και ευτυχισμένοι. Αλλά καθώς το φως του ήλιου βγαίνει περισσότερο, ο εγκέφαλος παράγει λιγότερη μελατονίνη και περισσότερη σεροτονίνη, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και έτσι μπορεί να μην νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε με κάποιον για να νιώσουμε ασφαλείς και ευτυχισμένοι», αναφέρει η Dr. Danielle Forshee.

Παλαιότερη έρευνα του Facebook έρχεται να ενισχύσει την άποψη αυτή, καθώς μια ανάλυση του 2010 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη συχνότητα των φράσεων «break up» και «broken up», παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

 

Πηγή: infowoman