Έδωσαν τα μαλλιά τους να γίνουν περούκες - Κορίτσια από το Ηράκλειο χάρισαν ελπίδα σε καρκινοπαθείς

  • Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 09:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Όλες οι συμμετέχουσες στη δράση ποζάρουν με τις κοτσίδες στα χέρια, λίγο πριν τα μαλλιά πάρουν το δρόμο τους για να γίνουν περούκες.

Μόνο ως κίνηση αγάπης και ελπίδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η "επιχείρηση" που έστησαν πολλές και διαφορετικές γυναίκες το πρωί του Σαββάτου στην Αλικαρνασό. Ήταν μάνες, επιχειρηματίες αλλά οι σημαντικότερες ήταν οι νεαρές κοπέλες που αποφάσισαν να δωρίσουν τα μαλιά τους προκειμένου να γίνουν περούκες για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο.


Το ραντεβού είχε δοθεί στις 10 το πρωί στο κομμωτήριο της Γωγώς Πιλάτου και όλες ήταν εκεί νωρίτερα.   Οι κυρίες από το φροντιστήριο ξένων γλωσών Diploma, Μαρία Μιχαλάκη και Σοφία Πευκιανάκη που μαζί με το δραστήριο σύλλογο Ευ Ζω με τον Καρκίνο διοργάνωσαν τη δράση. Από την πλευρά του συλλόγου ήταν η πρόεδρος Καίτη Κουναλάκη και η αντιπρόεδρος Μαρία θεοδωρίδου.


"Πρωταγωνίστριες" τέσσερα νεαρά κορίτσια που μάκρυναν τα μαλλιά τους και κάθισαν στην καρέκλα χαμογελώντας περιμένοντας να κουρευτούν για να δώσουν. Ήταν η Κατερίνα, η Χριστίνα, η Μαρία και η Μαριλίτα που συνοδεύονταν από τις μητέρες τους που τις ενθάρρυναν να ξεκινήσουν τη ζωή τους με προσφορά στο συνάνθρωπο. 
Οι κυρίες του συλλόγου, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μητέρες ( Ζωή, Τούλα, Εύα και Αγγελική) δήλωσαν ότι είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έκαναν τα κορίτσια, δίνοντας ένα ακόμα εφόδιο που δίνει κουράγιο στις γυναίκες που δοκιμάζονται να παλέψουν με τον καρκίνο. Τα ίδια τα κορίτσια δήλωσαν χαρούμενα και πως θα το ξανάκαναν με ευκολία.


Η κ. Κουναλάκη από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που έγιναν αφορμή να φθάσουν στο σύλλογο τέσσερις νέες κοτσίδες επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία έχουν δοθεί μέσω του συλλόγου 120 περούκες με φυσικά μαλιά σε γυναίκες που τις χρειάζονται. Όπως η ίδια λέει οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια είναι ευαισθητοποιημένες στον τόπο μας αρκεί να ενμημερωθούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής με τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους ανάλογος σύλλογος έχει δώσει στο ίδιο διάστημα 130 περούκες. 

Αφηστε καποιο σχολιο