Εξοχικό βγαλμένο από το όνειρο - Πέτρα και ξύλο "παντρεύουν" παράδοση και σύγχρονη ζωή (Φωτογραφίες)

  • Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 08:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το Arijiju Retreat βρίσκεται στην περιοχή Borana της κεντρικής Κένυας και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nicholas Plewman Architects σε συνεργασία με το studio Michaelis Boyd Architects.

Η κατοικία που είναι εμπνευσμένη από την παλιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα μοναστήρια, χτίστηκε από τοπικούς λιθοξόους και τεχνίτες και είναι κατασκευασμένη από τοπικά δομικά υλικά όπως η πέτρα Mera και η σκληρή Αφρικάνικη ξυλεία.

Οι φυτεμένες οροφές ενσωματώνουν το κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ηλιακή ενέργεια ηλεκτροδοτεί το βιοκλιματικό κτίριο χαρίζοντας του χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ενώ οι ξύλινες πόρτες σε στιλ Lamu δημιουργούν μία μοναδική εικόνα που συνδυάζει την παράδοση με τον σύγχρονο χώρο διαβίωσης.

Ο κύριος χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας είναι ανοιχτός, φωτεινός και ευρύχωρος με αψιδωτά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τεράστια πέτρινα τζάκια σε κάθε χώρο. Τα κεριά φωτίζουν το βράδυ εστιακά σημεία δημιουργώντας μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Στα πέντε υπνοδωμάτια η άνεση και η χαλάρωση είναι το κύριο γνώρισμα. Δερμάτινα γραφεία, βαθιά χάλκινα λουτρά, εσωτερική και εξωτερική ντουζιέρα και πέτρινα τζάκια, ολοκληρώνουν την εικόνα της διακριτικής πολυτέλειας.

Έργο: Arijiju private residence 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Nicholas Plewman Architects
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Michaelis Boyd Architects
Περιοχή: Borana Conservancy, Laikipia Plateau, Κένυα

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: michaelisboyd.com, designhome.gr