Πόσο σημαντικό είναι το φιλί στο πρώτο ραντεβού;

Πες μας εάν το σκηνικό σου είναι γνώριμο: Βρίσκεσαι στο τέλος ενός πρώτου ραντεβού που νομίζεις ότι πήγε πολύ καλά. Η συζήτηση έρεε, είχατε άψογη επικοινωνία, ταιριάζατε σ’ όσα λέγατε και γελούσατε όλη την ώρα! Και η χημεία; Η χημεία σίγουρα υπήρχε! Όταν, λοιπόν, σε πήγε στο αυτοκίνητο/σπίτι σου σε αποχαιρέτησε μ’ ένα φιλί. Κι εσύ αντί να το χαρείς, παραμένεις μ’ ένα ερωτηματικό! Ήταν πολύ ωραίο, αλλά τι σημαίνει; Το φιλί στο πρώτο ραντεβού είναι ένα καλό σημάδι, σωστά; Όμως, και πάλι σε ξάφνιασε! Γιατί πόσες φορές δεν σου έχει τύχει, άλλωστε, να εξαφανιστεί κάποιος μετά το πρώτο ραντεβού;

Η συγγραφέας και εμπειρογνώμονας των σχέσεων Susan Winter μας βοηθά ν’ αποκωδικοποιήσουμε το φιλί στο πρώτο ραντεβού κι εμείς την ακούμε προσεκτικά!

 

Το φιλί στο πρώτο ραντεβού σημαίνει κάτι περισσότερο;

Μπορεί να πιστεύεις πως επειδή το φιλί δεν έχει τη σημασία που είχε παλιότερα δεν σημαίνει πολλά, όμως, σύμφωνα με την Winter μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει πολλά πράγματα! Μπορεί ο άλλος να σου λέει με το φιλί ότι «οκ αυτό ήταν. Τώρα ας πάρω τον δρόμο μου», αλλά μπορεί επίσης να ήταν ένα «τεστ» για το εάν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου το πρώτο ραντεβού!

 

Εάν το φιλί ήταν καλό, σημαίνει ότι θα υπάρχει και συνέχεια;

Φυσικά το ότι φιληθήκατε δεν σημαίνει ότι έχετε σχέση, αλλά η Winter προτείνει να εμπιστευτείς το ένστικτό σου! Υπήρχε αυτή η γλυκιά αμηχανία ή ήταν απλά ένα φιλί; Υπάρχουν άντρες που θα σε φιλήσουν επειδή πραγματικά τους αρέσεις κι άλλοι που θα το κάνουν επειδή είναι απλά η φυσιολογική εξέλιξη ενός ραντεβού! Άκου το ένστικτό σου!

 

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά είδη φιλιών;

Ας ανακεφαλαιώσουμε όσα μάθαμε μέχρι στιγμής. Ένα πρώτο φιλί μπορεί να είναι ένας τρόπος για να δοκιμάσετε εάν σας βγαίνει, αλλά κι ένα αμήχανο φιλί μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον!

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν μένετε στο ένα φιλί και καταλήγετε να είστε όλο το βράδυ μαζί; Σημαίνει μελλοντική σχέση; Η Winter τονίζει πως δεν υπάρχει κανένας πραγματικός τρόπος για να ξέρεις τις προθέσεις του άλλου εξαρχής.

Πάντως, η Winter συμπεραίνει ότι ένα «φυσιολογικό» πρώτο φιλί σημαίνει ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες και τον ρομαντισμό στην αρχή! Οπότε ένα όμορφο, λίγο αμήχανο και παθιασμένο πρώτο φιλί είναι μια καλή αρχή!

 

Πηγή: ipop