Πως το σώμα σου σου δείχνει πως είσαι ερωτευμένη

Μπορεί εσύ να μην θέλεις να παραδεχθείς ότι είσαι ερωτευμένη με τον Κωστάκη αλλά αν προσέξεις τα σημάδια θα καταλάβεις πως το σώμα σου, σου φωνάζει ότι είσαι ερωτευμένη! Αν και φίλε άνδρα αναγνώστη… τα ίδια συμπτώματα έχεις και εσύ! Οπότε μην νομίζεις πως εσύ μπορείς να κρυφτείς πίσω από το “εγώ δεν είμαι ερωτευμένος!”!

Ποιες είναι οι αλλαγές όμως που γίνονται στο σώμα σου και στη συμπεριφορά σου και φωνάζει ότι είσαι ερωτευμένη;

 

Αλλάζει η λειτουργία του εγκεφάλου σου

Μπορεί στην εκπομπή Psycho Series η ψυχολόγος του ipop Ευτυχία Μανωλαράκη να μας κατέρριψε τον μύθο του έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά οι ερευνητές μας, με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, λένε πως όταν είσαι ερωτευμένος ο εγκέφαλος σου ενεργοποιεί περίπου 12 περιοχές του.

Το αποτέλεσμα; Μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι ερωτευμένος μέσα σ ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.

 

Η καρδιά σου χτυπάει πιο αργά

Ο έρωτας επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό… άρα όταν λέμε πως τον βλέπουμε (τον άνδρα των ονείρων μας) και η καρδιά μας χτυπάει σε τρελούς ρυθμούς υπερβάλουμε και πάμε κόντρα στην φύση!

 

Αντιμετωπίζεις δυσκολίες στον ύπνο

Σε πρόσφατη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Adolescent Health, αποδείχθηκε πως οι ερωτευμένοι συμμετέχοντες είχαν μειώσει τουλάχιστον κατά μία ώρα κάθε βράδυ την διάρκεια του ύπνου τους καθώς σκεφτόντουσαν το πρόσωπο με το οποίο ήταν ερωτευμένοι!

 

Μειώνονται οι σωματικοί πόνοι και τα νεύρα!

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ο έρωτας ενεργοποιεί τα ίδια κέντρου ελέγχου στον εγκέφαλο που ενεργοποιούν και τα ηρεμιστικά! Αποτέλεσμα αυτού, να μην πονάς και να μην έχεις νεύρα!

 

Είσαι αφηρημένος!

Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, ο εγκέφαλος εκκρίνει την ωκυτοκίνη (η οποία θεωρείτε η ορμόνη της αγάπης), η οποία μπορεί να βλάψει τη μνήμη. Έτσι, εξηγείται ότι ξεχνάς να κάνεις βασικά πράγματα που σε άλλη φάση της ζωής σου δεν θα ξεχνούσες!

 

Ο ζηλιάρης εαυτός σου βγαίνει στην επιφάνεια!

Δεν φταις εσύ που ζηλεύεις όταν βλέπεις τον Κωστάκη να μιλάει με την ξανθιά σερβιτόρα! Ο έρωτας σε κάνει ζηλιάρα! Δεν το λέμε εμείς, αλλά πρόσφατη μελέτη από το Florida State University, στα πλαίσια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο έρωτας μπορεί να σε κάνει υπερπροστατευτική και να απελευθερώσει ορμόνες που σε κάνουν ζηλιάρα!

 

Όλα θα σου φαίνονται πιο γλυκά!

Ότι και να φας, αν είσαι ερωτευμένη, θα σου φανεί ότι έχει πιο γλυκιά γεύση. Στα πλαίσια έρευνας επί του θέματος που διεξήγαγε η American Psychological Association, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και δοκίμασαν διαφορετικά φαγητά και ποτά, οι ερωτευμένοι –ανεξαρτήτως του τι δοκίμαζαν- έλεγαν πως τους αφήνει μία πιο γλυκιά επίγευση. Άρα καλά λένε πως η ζωή έχει άλλη γλύκα όταν είσαι ερωτευμένος!

 

Η φωνή σου γίνεται πιο ψιλή

Όταν οι γυναίκες μιλούν για τους άνδρες με τους οποίους είναι ερωτευμένες, μιλούν συχνά σ ένα υψηλότερο τόνο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Motivation and Emotion.

 

Πηγή: ipop