Κιμαδόπιτα με δυο λογιών κιμά, κασέρι και μυρωδικά

  • Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

8 χωριάτικα φύλλα, έτοιμα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, σε μικρά κυβάκια
2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα (με τα φύλλα τους)
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
200 ml λευκό, ξηρό κρασί
300 γρ. κασέρι, τριμμένο
4 αυγά
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τους κιμάδες για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σπυρωτοί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλινο και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα αρωματικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το κασέρι, τα αυγά και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στη συνταγή της τυρόπιτας, βάζοντας τα 4 χωριάτικα φύλλα κρούστας στο ταψί και τα υπόλοιπα πάνω από τη γέμιση (λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά). Ψήνουμε για 1 ώρα.

gastronomos.gr