Εύκολη μους σοκολάτας με δύο μόνο υλικά

  • Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Η πιο εύκολη μους σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Με 2 μόνο υλικά και σίγουρη επιτυχία. Χωρίς αβγά και βούτυρο. Αν θέλετε, μπορείτε να της προσθέτετε μικρή ποσότητα από ένα ποτό ή ένα λικέρ της επιλογής σας. Εδώ την αρωμάτισα με κονιάκ και τη σερβίρισα σε ποτηράκια. Εσείς εναλλακτικά μπορείτε να την αρωματίσετε με λικέρ πορτοκάλι ή καφέ, με μαύρο ρούμι, με κονιάκ ή να μην προσθέσετε κάτι επιπλέον. Ούτως ή άλλως είναι υπέροχη!

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:30′

Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
350 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Διαδικασία
Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάζετε και 150ml από την κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.

Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύετε την σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το ποτό της επιλογής σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tips
Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε για να χτυπήσετε στο μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένη για να σφίξει.

Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα σοκολάτας, μερικές φράουλες ή κόκκινα φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς της επιλογής σας κλπ.
Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.

olivemagazine.gr