Τηγανιά κοτόπουλο με λευκό κρασί

  • Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε είτε ως κυρίως πιάτο με μια δροσερή σαλάτα από δίπλα, είτε ως μεζέ μαζί με ωραίο ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι.

Υλικά

1 μπούτι από κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές (2-3 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
1 φλιτζάνι κρασί λευκό (Μαντινεία Νασιάκου)
2 βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμό από 1 μοσχολέμονο (λάιμ) και το ξύσμα του
λίγο λεμονοθύμαρο ή θυμάρι απλό
2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε ένα σαγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το πιπέρι, ανακατεύετε και όταν το κοτόπουλο ροδίσει λίγο από όλες τις πλευρές σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτετε τα βερίκοκα, το ξύσμα από το λάιμ, το αλάτι και το ροζ πιπέρι και σβήνετε με το χυμό του μοσχολέμονου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό στην σάλτσα. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το λεμονοθύμαρο. Σερβίρετε το φαγητό μαζί με το σαγανάκι, συνοδεύοντας με μερικές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

olivemagazine.gr