Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Το Καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ κι εσύ έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο και διατροφή. Και καλά κάνεις αλλά ένας διατροφολόγος μας αποκαλύπτει τις τρεις καθημερινές συνήθειες για να χάσεις βάρος πιο εύκολα και ανώδυνα.

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να αλλάξει ο αριθμός στη ζυγαριά σου. Εκτός απ’ τη γυμναστική που είναι απαραίτητη, υπάρχουν τρεις και μόνο καθημερινές συνήθειες για να χάσεις βάρος.

Ποιες είναι αυτές οι καθημερινές συνήθειες για να χάσεις βάρος, σύμφωνα με τον Leslie Langevin;

 

Περισσότερα λαχανικά

Ναι, η μαμά σου είχε δίκιο όταν σου έλεγε (κι ακόμα στο λέει δηλαδή) να τρως περισσότερα λαχανικά. Μόνο οφέλη μπορείς να έχεις όταν προσθέτεις τα λαχανικά στη διατροφή σου! Δεν έχουν πολλές θερμίδες και είναι επίσης χαμηλά σε υδατάνθρακες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και το μάσημα που απαιτείται για να “διαλυθούν”, σε βοηθούν να “φουσκώσεις” πιο γρήγορα και να μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό και κυρίως στα junk foods. Επιπλέον, η υψηλή ποσότητα ινών στα λαχανικά θα σε “κρατήσει” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα αφήσεις το σνακ για άλλη στιγμή. Τα λαχανικά μπορείς να τα εντάξεις πολύ εύκολα σε κάθε γεύμα σου!

 

Να τρως όταν πεινάς

Θα μου πεις αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, όμως δεν είναι! Μερικές φορές τρώμε απλά από συνήθεια, για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας ή απλά επειδή βαριόμαστε! Σύμφωνα με τον κ. Leslie, είναι καλό να τρώμε όταν πεινάμε και όταν το στομαχάκι μας γουργουρίζει!

Όπως λέει και ο ίδιος, ρώτα τον εαυτό σου αν πεινάς πριν βάλεις οτιδήποτε στο στόμα σου! Ένα καλό test: αν πραγματικά πεινάς, θα φας ένα μήλο! Αλλά αν λιγουρεύεσαι απλά ένα μπισκότο από αυτά που ψήνεις κι έχει μοσχομυρίσει το σπίτι σου, περίμενε να φας πρώτα το γεύμα σου!

 

Πιες περισσότερο νερό

Το νερό είναι το πιο σημαντικό! Πολλές φορές πεινάς όταν πραγματικά διψάς! Σύμφωνα με τον Leslie πρέπει να πίνεις τουλάχιστον περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Ένα καλό κόλπο για να πίνεις περισσότερο νερό είναι να έχεις ένα μπουκάλι πάντοτε μαζί σου.

 

Πηγή: ipop