Κάνε beaute στο σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μια κούρα ομορφιάς; Νύχια, μαλλιά, πρόσωπο και όλα αυτά που περιλαμβάνει ένα beauty salon.

Μπορείς να κάνεις κούρα ομορφιάς χωρίς να χαλάσεις ευρώ; Φυσικά και μπορείς με υλικά που έχεις στο σπίτι σου και απλά δεν έχεις σκεφτεί ακόμα πως να τα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά.

Είσαι έτοιμη για κούρα ομορφιάς;

Για το σώμα σου

Παντζάρια! Τα παντζάρια -είτε σ’αρέσουν είτε όχι- καθαρίζουν το αίμα και τις αρτηρίες σου. Και υπάρχει μια προφανής σχέση ανάμεσα στο υγιές αίμα και την εμφάνισή σου. Εκτός αυτού, βελτιώνουν τη λειτουργία των εσωτερικών σου οργάνων και την ποιότητα του δέρματός σου.

Κρέμα γάλακτος και αλάτι για να κάνεις scrub
Ανακάτεψε θαλασσινό αλάτι με κανονικό αλάτι σε ένα ποτήρι. Πρόσθεσε στο ποτήρι την κρέμα γάλακτος και αφού κάνεις ντους το βράδυ, κάνε μασάζ στο σώμα σου και ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Γιατί; Το αλάτι είναι γνωστό για τις απολυμαντικές του ιδιότητες, αφαιρεί το νεκρό δέρμα και τα μικρά σπυράκια. Η κρέμα τρέφει τα κύτταρα του δέρματος και ανακουφίζει την επίδραση του αλατιού στο δέρμα.

 

Για τα νύχια

Ένας πολύ καλός τρόπος για να είναι τα νύχια σου υγιή είναι να τρως τουλάχιστον 50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς κάθε μέρα: φουντούκια, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια.

Γιατί; Όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι στα απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι.

 

Για τα μαλλιά

Μουστάρδα σε σκόνη και φυτικό έλαιο

Οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζεις μια τέτοια μάσκα τουλάχιστον 1 φορά κάθε 3 μέρες. Ανακάτεψε τη σκόνη μουστάρδας με το φυτικό έλαιο. Εφάρμοσε το μείγμα σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά κι άφησε για 30 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

 

Για το πρόσωπο

Μια ώρα πριν πας για ύπνο, εφάρμοσε το μείγμα γλυκερίνης και βιταμίνης Ε για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Για να φτιάξεις το μείγμα θα χρειαστείς 10 κάψουλες βιταμίνης Ε σε 28 γραμμάρια γλυκερίνης (πίεσε το υγρό απ’ τις κάψουλες με μια βελόνα).

Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου κάνοντας μασάζ, ώστε τα κύτταρα να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Η υφή της επιδερμίδας σου θα αλλάξει ενώ οι ρυτίδες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται!

 

Για τις βλεφαρίδες σου

Φυσικά και θα φροντίσεις και γι΄αυτές! Πάρε μια άδεια μάσκαρα και καθάρισε σωστά το βουρτσάκι. Όταν είναι στεγνό, βούτα το σε έλαιο από φύτρο σιταριού. Εφάρμοσε το λάδι στις βλεφαρίδες σου πριν πας για ύπνο!

 

Πηγή: ipop