Αν μιλάς στο σκύλο σου σαν να είναι μωρό, δες τι έχουν να σου πουν οι επιστήμονες

Μιλάς στον σκύλο σου σαν να είναι μωρό; Είτε είσαι 30 χρονών παλικάρι είτε 25 χρονών γυναίκα, σίγουρα το κάνεις και ήρθε η ώρα να το παραδεχτείς. Τι λένε, όμως, οι επιστήμονες γι’ αυτό;

Τι περισσότερες φορές μιλάς στον σκύλο σου σαν να είναι μωρό, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι. Τελικά το κάνεις μόνο για σένα ή μήπως αρέσει και στο κατοικίδιό σου;

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο York και την οποία δημοσιεύει η Huffington Post UK, μας αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι’ αυτήν σου τη συνήθεια.

Τα καλά νέα είναι πως το να μιλάς στον σκύλο σου σαν να είναι μωρό ωφελεί και τους δυο σας! Εσύ ικανοποιείς την ανάγκη σου να κακομάθεις κάποιον σαν να ήσουν γονιός και ο σκύλος σου νιώθει συναισθηματικά συνδεδεμένος μαζί σου.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε πρώτα στο Animal Cognition, εξέτασε τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ενήλικα σκυλιά τους, θέλοντας να εξετάσει αν τα σκυλιά προτιμούν να τους μιλούν σαν μωρό ή σαν ενήλικας. Και τελικά τα σκυλιά προτιμούν να τους μιλούν σαν μωρό!

Ναι, λοιπόν! Ο σκύλος σου προτιμά να του μιλάς σαν να είναι μωρό. Και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη σχέση σου με το κουτάβι σου.

Οι ερευνητές έκαναν σύγκριση τόσο με το περιεχόμενο (τις λέξεις) όσο και τον τόνο της φωνής. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μιλήσεις στον σκύλο σου είναι να χρησιμοποιήσεις τις σωστές λέξεις και με τον σωστό τόνο. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς έναν τόνο υψηλότερο από αυτό που χρησιμοποιείς κατά τη συνομιλία σου με έναν ενήλικα.

Οι έρευνες πάντως δεν κατέληξαν σε κάποιο λογικό συμπέρασμα γιατί αρέσει στον σκύλο σου να του μιλάς με λίγο πιο “τσιριχτή” φωνή. Κι επειδή έχει συνηθίσει να μιλάς στο κουτάβι σου με αυτόν τον τρόπο, αυτά το συνδέουν από μικρά με την ανταμοιβή και τελικά μεγαλώνοντας αναζητούν αυτόν τον τρόπο ομιλίας.

Παράλληλα, τα σκυλιά νιώθουν ότι είσαι φιλικός, καθόλου επιθετικός και νιώθουν ασφάλεια μαζί σου.

Επομένως, καμία ντροπή!

 

Πηγή: ipop