Μαθαίνουμε για το "πράσινο" της Κρήτης και φτιάχνουμε το δικό μας κήπο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης στα «Σάββατα με τους Επιστήμονες» συζητάμε με επιστήμονες για τα μυστικά της κηποτεχνίας χρησιμοποιώντας αυτοφυή φυτά της Κρήτης.

Τι είναι κηποτεχνία;

Πού δημιουργήθηκαν οι πρώτοι κήποι;

Μπορεί η αυτοφυής χλωρίδα να χρησιμοποιηθεί στην κηποτεχνία;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελιά για ψαλιδιζόμενο φράχτη;

Ποια «μυστικά» μπορεί να κρύβει η χρήση της αυτοφυούς χλωρίδας;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Η χρήση της κρητικής χλωρίδας στην κηποτεχνία»

με την κ. Ειρήνη Χριστοφορίδη, M.Sc. Τεχνολόγο Γεωπόνο Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

12:00-14:00: «Στον πάγκο του επιστήμονα»: Γνωριμία με μερικά από τα σημαντικότερα φυτά της κρητικής χλωρίδας με χρήση στην κηποτεχνία. Παρατήρηση ανθέων και άλλων φυτικών τμημάτων.

12:00-14:00: «Με φυτά και φαντασία παίζω με την κηποτεχνία»: Οι μικροί βοτανικοί θα αναζητήσουν στοιχεία για τα φυτά που θα χρησιμοποιήσει ο κηποτέχνης. Όμως πρέπει πρώτα να λύσουν το μυστήριο για τις χρήσεις και τα προϊόντα! Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για παιδιά από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00: «Ψηφιακά παιχνίδια κηποτεχνίας»: Αν σας αρέσει η εξερεύνηση και τα παιχνίδια γνώσης σε tablet, μη χάνετε καιρό! Θα εντοπίσουμε τα αυτοφυή φυτά της Κρήτης μέσα στο μουσείο και θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για οικογένειες με παιδιά από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00: Θέλετε να φτιάξετε ένα δικό σας κήπο; Ελάτε στον Ερευνότοπο, με χαρτιά, χαρτόνια, χρώματα, φυσικά υλικά και φαντασία για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε (για όλες τις ηλικίες).

Υπενθυμίζεται στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για:

- Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

- Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ